Luetus-kuuntelu

Tällä sivulla

Haluatko saada äänilehtiä ja Celian kerhokirjoja suoraan Daisy-soittimeen ilman CD-levyjä ja tietokonetta? Tutustu Luetus®-kuunteluun.

Luetus-kuuntelu tuo sanoma- ja aikakauslehtiä sekä alueellisia äänijulkaisuja kuunneltavaksi Daisy-soittimella heti niiden ilmestyttyä. Näkövammaisten liitto välittää palvelussa myös Celian kuukausittain ilmestyvät kerhokirjat. Kerhoja on 10 suomenkielistä ja 8 ruotsinkielistä.

Luetus-kuunteluun tarvitaan internetyhteys tai Näkövammaisten liitosta haettava Kuuntelukaista-yhteys.

Luetus-kuuntelun aloittaminen

Luetus-kuuntelun ja Kuuntelukaista-yhteyden voi saada henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %. Jos sinulla on näkövammaiskortti, selvitystä näkövammasta ei tarvita, sillä tieto myönnetystä kortista on valmiiksi Näkövammaisten liiton jäsenrekisterissä.

Näkövammaisten liitto lainaa Luetus-kuunteluun yhteensopivan Daisy-soittimen, jossa on valmiina henkilökohtaiset palveluasetukset. Vaihdamme tarvittaessa sopivaan malliin, jos sinulla on käytössäsi ennestään cd-asemallinen Daisy-soitin.

Voit tilata Luetus-kuuntelun, Kuuntelukaista-yhteyden ja/tai Daisy-soittimen täyttämällä hakemuksen verkossa tai tilaamalla puhelimitse Näkövammaisten liiton Daisy-neuvonnasta (p. 09 3960 4040).

Äänilehdet ja kerhokirjat

Kun tilaat Luetus-kuuntelun, sinulta kysytään äänilehtien ja kerhokirjojen alkutilaus.

Tutustu äänilehtien julkaisuvalikoimaan ja valitse julkaisumuodoksi Luetus-kuuntelu. Saat Luetus-kuunteluun useimmat äänilehdet ja Celian kuukausittain ilmestyvät kerhokirjat.

Luetus-kuunteluun sopivissa Daisy-soittimissa on muistikortti- tai muistitikkuliitäntä. Sinun on mahdollista ladata tietokoneella kirjat Celian verkkopalvelusta muistikortille ja kuunnella Daisy-soittimella Celian asiakkaana.

Laitteessasi on kuunneltavissa ajantasainen luettelo tilattavista julkaisuista. Mukana saat myös painetun luettelon.

Muutokset julkaisutilauksiin tehdään lähimmässä näkövammaisten alueyhdistyksessä tai Näkövammaisten liiton jäsenpalvelussa (ti–to p. 09 3960 4656, lehtitilaukset@nkl.fi). Mainitse tilauksen yhteydessä, että haluat julkaisut Luetus-kuunteluun.

Kun saat äänilehdet tai Celian kerhokirjat suoraan Daisy-soittimeen Luetus-kuunteluna, voit peruuttaa mahdolliset tarpeettomat cd-levyinä saamasi julkaisut. Voit ilmoittaa peruutukset asiakkuushakemuksessa jo palvelua tilatessasi. Celian cd-kerhokirjat voit peruuttaa Celiaan.

Internetyhteys ja Kuuntelukaista

Luetus-kuuntelussa äänilehdet tulevat Daisy-soittimeen internetyhteyden välityksellä.

Jos kotitaloudessasi on oma internetyhteys, suosittelemme käyttämään sitä, koska se on yleensä nopeampi.

Voit liittää Daisy-soittimesi omaan langattomaan tai langalliseen verkkoon tai jakaa yhteyttä myös älypuhelimella. Saat laitteen mukana ohjeet.

Osassa Daisy-soittimista on Ethernet-liitäntä, ja voit kytkeä Daisy-soittimen omaan lankaverkkoosi Ethernet-johdolla. Jos Daisy-soittimessa ei ole Ethernet-liitäntää, lainaamme lisälaitteen, jonka avulla voit liittää Daisy-soittimesi langattomasti omaan verkkoosi.

Jos taloudessa ei ole internetyhteyttä, voi näkövammainen henkilö saada käyttöönsä maksuttoman Kuuntelukaista-yhteyden. Se on langaton mobiiliyhteys, jota voi käyttää vain tähän palveluun. Kuuntelukaista toimii manner-Suomessa.

Neuvoja

Ilmenikö Daisy-soittimessa tai Luetus-kuuntelussa ongelma?


Sivu päivitetty