Luetus-kuuntelu

Haluatko saada äänilehtiä ja Celian kerhokirjoja suoraan Daisy-soittimeen ilman CD-levyjä ja tietokonetta? Tutustu Luetus®-kuunteluun.
Webbox-kuuntelulaite henkilön sylissä.

Tällä sivulla

Luetus-kuuntelu tuo sanoma- ja aikakauslehtiä sekä alueellisia äänijulkaisuja kuunneltavaksi Daisy-soittimella heti niiden ilmestyttyä. Näkövammaisten liitto välittää palvelussa myös Celian kuukausittain ilmestyvät kerhokirjat. Kerhoja on 10 suomenkielistä ja 8 ruotsinkielistä.

Luetus-kuunteluun tarvitaan internetyhteys tai Näkövammaisten liitosta haettava Kuuntelukaista-yhteys.

Luetus-kuuntelun aloittaminen

Luetus-kuuntelun ja Kuuntelukaista-yhteyden voi saada henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %. Jos sinulla on näkövammaiskortti, selvitystä näkövammasta ei tarvita, sillä tieto myönnetystä kortista on valmiiksi Näkövammaisten liiton jäsenrekisterissä.

Näkövammaisten liitto lainaa Luetus-kuunteluun yhteensopivan Daisy-soittimen, jossa on valmiina henkilökohtaiset palveluasetukset. Vaihdamme tarvittaessa sopivaan malliin, jos sinulla on lainassa ennestään cd-asemallinen Daisy-soitin.

Voit tilata Luetus-kuuntelun, Kuuntelukaista-yhteyden ja/tai Daisy-soittimen täyttämällä hakemuksen verkossa tai tilaamalla puhelimitse Näkövammaisten liiton Daisy-neuvonnasta (p. 09 3960 4040).

Äänilehdet ja kerhokirjat

Kun tilaat Luetus-kuuntelun, sinulta kysytään äänilehtien ja kerhokirjojen alkutilaus.

Tutustu äänilehtien julkaisuvalikoimaan ja valitse julkaisumuodoksi Luetus-kuuntelu. Saat Luetus-kuunteluun useimmat äänilehdet ja Celian kuukausittain ilmestyvät kerhokirjat.

Luetus-kuunteluun sopivissa Daisy-soittimissa on muistikortti- tai muistitikkuliitäntä. Sinun on mahdollista Celian asiakkaana lisäksi ladata tietokoneella kirjat Celian verkkopalvelusta muistikortille ja kuunnella Daisy-soittimella.

Laitteessasi on kuunneltavissa ajantasainen luettelo tilattavista julkaisuista. Mukana saat myös painetun luettelon.

Muutokset julkaisutilauksiin tehdään lähimmässä näkövammaisten alueyhdistyksessä tai Näkövammaisten liiton jäsenpalvelussa (ti–to p. 09 3960 4656, lehtitilaukset@nkl.fi). Mainitse tilauksen yhteydessä, että haluat julkaisut Luetus-kuunteluun.

Kun saat äänilehdet tai Celian kerhokirjat suoraan Daisy-soittimeen Luetus-kuunteluna, voit peruuttaa mahdolliset tarpeettomat cd-levyinä saamasi julkaisut. Voit ilmoittaa peruutukset asiakkuushakemuksessa jo palvelua tilatessasi. Celian cd-kirjakerhot voit peruuttaa Celiaan.

Internetyhteys ja Kuuntelukaista

Luetus-kuuntelussa äänilehdet tulevat Daisy-soittimeen internetyhteyden välityksellä.

Jos kotitaloudessasi on oma internetyhteys, suosittelemme käyttämään sitä, koska se on yleensä nopeampi.

Voit liittää Daisy-soittimesi omaan langattomaan tai langalliseen verkkoon tai jakaa yhteyttä myös älypuhelimella. Saat laitteen mukana ohjeet.

Osassa Daisy-soittimista on Ethernet-liitäntä, ja voit kytkeä Daisy-soittimen omaan lankaverkkoosi Ethernet-johdolla. Jos Daisy-soittimessa ei ole Ethernet-liitäntää, lainaamme lisälaitteen, jonka avulla voit liittää Daisy-soittimesi langattomasti omaan verkkoosi.

Jos taloudessa ei ole internetyhteyttä, voi näkövammainen henkilö saada käyttöönsä maksuttoman Kuuntelukaista-yhteyden. Se on langaton mobiiliyhteys, jota voi käyttää vain tähän palveluun. Kuuntelukaista toimii manner-Suomessa.

Neuvoja

Ilmenikö Daisy-soittimessa tai Luetus-kuuntelussa ongelma?


Sivu päivitetty