Luetus-kuuntelu

Haluatko saada äänilehtiä ja kerhokirjoja suoraan Daisy-soittimeen ilman CD-levyjä ja tietokonetta? Tutustu Luetus®-kuunteluun.
Webbox-kuuntelulaite henkilön sylissä.

Tällä sivulla

Luetus®-kuuntelu tuo sanoma- ja aikakauslehtiä sekä alueellisia äänilehtiä ja Luetus-kirjat ja Celian kirjakerhot kuunneltavaksi Daisy-soittimella heti niiden ilmestyttyä. Luetus-kuunteluun tarvitaan internetyhteys tai Näkövammaisten liitosta haettava Kuuntelukaista-yhteys.

Voit kuunnella äänilehtiä ja kerhokirjoja älylaitteellasi myös Dolphin EasyReader-mobiiilisovelluksella.

Luetus-kuuntelun aloittaminen

Luetus-kuuntelun ja Kuuntelukaista-yhteyden voi saada henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %. Jos sinulla on näkövammaiskortti, selvitystä näkövammasta ei tarvita, sillä tieto myönnetystä kortista on valmiiksi Näkövammaisten liiton jäsenrekisterissä.

Näkövammaisten liitto lainaa Daisy-soittimen, jossa on valmiina henkilökohtaiset palveluasetukset. Vaihdamme tarvittaessa sopivaan malliin, jos sinulla on lainassa ennestään cd-asemallinen Daisy-soitin. Luetus-kuuntelu voidaan asentaa myös jo lainassa olevaan yhteensopivaan laitemalliin (Stream2, Stratus 4i, Webbox).

Sinun on mahdollista Celian asiakkaana ladata lisäksi tietokoneella kirjat verkkopalvelusta muistikortille tai muistitikulle ja kuunnella Daisy-soittimella. Luetus-kuunteluun sopivissa Daisy-soittimissa on muistikortti- ja/tai muistitikkuliitäntä.

Tilaa Luetus-kuuntelu, Kuuntelukaista-yhteys ja Daisy-soitin täyttämällä hakemus verkossa tai tilaa puhelimitse Näkövammaisten liiton Daisy-neuvonnasta (p. 09 3960 4040).

Äänilehdet ja kirjakerhot

Hakemuksessa kysytään äänilehtien ja kirjakerhojen alkutilaus.

Tutustu valikoimaan Julkaisuhaussa- Ulkoinen linkki. Kun valitset haussa julkaisumuodoksi Luetus-kuuntelun, sivulla näytetään kaikki Daisy-soittimeen (ja EasyReaderiin) saatavat lehdet ja kirjakerhot. Laitteella on kuunneltavissa ajantasainen luettelo tilattavista julkaisuista. Toimituksen mukana saat myös painetun luettelon.

Äänilehdet

Luetus®-kuuntelussa saat luettavaksesi Daisy-soittimella muun muassa sanoma- ja aikakauslehtiä, alueellisia ihmisäänellä luettuja lehtiä, radio- ja tv-ohjelmien viikkoluettelon ja paljon muuta. Julkaisut tulevat laitteelle heti niiden ilmestyttyä. Saat esimerkiksi päivittäin ilmestyvät sanomalehdet ajantasaisena kuunneltavaksi. Tämä ei ole  mahdollista cd-muotoisissa äänilehdissä.

Celian kerhokirjat

Näkövammaisten liitto välittää palvelussa myös Celian kuukausittain ilmestyvät kerhokirjat. Celian kirjakerhoja on 10 suomenkielistä ja 8 ruotsinkielistä. (Samat kerhot kuin Celian cd-levyllä ilmestyvät, mutta valittavissa kaikki kerhot). Kirjat ilmestyvät laitteelle kuukauden puolivälissä ja ovat kuunneltavissa noin 45 päivää.

Luetus®-kirjat

Näkövammaisten liiton Luetus-palvelun asiakkaat tuottavat myös itse haluamiaan julkaisuja saavutettavaan muotoon jaettavaksi muille näkövammaisille. Luetus-kirjoja saa kirjakerhoina samaan tapaan kuin Celian kerhot. Luetus-kerhoja on yli 20. Kirjat ovat kuunneltavissa noin kuukauden Luetus-kuuntelussa. Luetus-kirjoja voi lukea myös tietokoneella tai älylaitteella.

Luetus-kirjoina tuotetaan monenlaista kirjallisuutta. Luettavaa on tarjolla jännityksestä lasten kirjoihin, kauhusta kaunokirjallisuuteen sekä vanhoista teoksista aivan uusimpiin. Julkaisut valmistuvat vapaaehtoisten tuottajien oman kiinnostuksen ohjaamina. Joissakin kirjakerhoissa kirjoja voi ilmestyä muutama kuukaudessa, joissakin kirjakerhoissa kirjoja ei ilmesty edes joka vuosi.

Tilausmuutokset

Muutokset julkaisutilauksiin tehdään lähimmässä näkövammaisten alueyhdistyksessä tai Näkövammaisten liiton jäsenpalvelussa (ti–to p. 09 3960 4656, lehtitilaukset@nkl.fi). Mainitse tilauksen yhteydessä, että haluat julkaisut Luetus-kuunteluun.

Kun saat äänilehdet tai Celian kerhokirjat suoraan Daisy-soittimeen Luetus-kuunteluna, voit peruuttaa mahdolliset tarpeettomat cd-äänilehdet tai -kirjat. Peruuta cd-äänilehdet asiakkuushakemuksessa jo palvelua tilatessasi tai myöhemmin lähimpään alueyhdistykseen tai jäsenpalveluun. Celian cd-kirjakerhot voit peruuttaa Celiaan.

Palvelun irtisanomiseksi ja laitteiden palauttamiseksi ota yhteyttä Daisy-neuvontaan.

Internetyhteys ja Kuuntelukaista

Luetus-kuuntelussa äänilehdet ja kerhokirjat tulevat Daisy-soittimeen internetyhteyden välityksellä.

Jos kotitaloudessasi on oma internetyhteys, suosittelemme käyttämään sitä, koska se on yleensä nopeampi.

Voit liittää Daisy-soittimesi omaan langattomaan tai langalliseen verkkoon tai jakaa yhteyttä myös älypuhelimella. Saat laitteen mukana ohjeet.

Osassa Daisy-soittimista on Ethernet-liitäntä, ja voit kytkeä Daisy-soittimen omaan lankaverkkoosi Ethernet-johdolla. Jos Daisy-soittimessa ei ole Ethernet-liitäntää, lainaamme lisälaitteen, jonka avulla voit liittää Daisy-soittimesi langattomasti omaan verkkoosi.

Jos taloudessa ei ole internetyhteyttä, voi näkövammainen henkilö saada käyttöönsä maksuttoman Kuuntelukaista-yhteyden. Se on langaton mobiiliyhteys, jota voi käyttää vain tähän palveluun. Kuuntelukaista toimii manner-Suomessa.

Neuvoja

Ilmenikö Daisy-soittimessa tai Luetus-kuuntelussa ongelma?


Sivu päivitetty