Saa­vu­tet­ta­vuus­se­los­te

Tämä saavutettavuusseloste koskee Näkövammaisten liitto ry:n verkkosivustoa.
Kädet lukevat valkoista pistekirjoituspaperia.

Tällä sivulla

Tämä saavutettavuusseloste koskee Näkövammaisten liitto ry:n verkkosivustoa (nkl.fi). Sivusto on julkaistu 14.4.2020.

Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta- Ulkoinen linkki, joka lain 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan velvoittaa myös Näkövammaisten liittoa. Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuuden arviointi

Tämän verkkosivuston saavutettavuuden on arvioinut kolmas osapuoli, viimeksi 5/2020.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää suurimman osan kriittisistä saavutettavuusvaatimuksista, mutta sivustolla on kolme kriittistä saavutettavuusvirhettä (ks. kolme ensimmäistä alla mainittua ei-saavutettavaa sisältöä). Ne korjataan mahdollisimman pian. Lisäksi sivustolla on joitakin merkittäviä ja vähäisempiä saavutettavuusongelmia, jotka nekin pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Jos seuraavat asiat aiheuttavat sinulle haasteita, ilmoitathan siitä meille alla olevien yhteystietojen kautta.

Saavuttamattomat pdf:t

 • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Lähitestitaulu-nimisessä pdf-dokumentissa on saavutettavuudessa virheitä.
 • Syy noudattamatta jättämiselle: Etsimme järkevää mahdollisuutta tarjota tieto saavutettavassa muodossa.

Äänitallenteilla ei tekstivastinetta

 • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osalla sivustolla olevista äänitallenteista ei ole tekstivastinetta.
 • Syyt noudattamatta jättämiselle:
  • Lain mukaan tallenteiden on oltava saavutettavia viimeistään siirtymäajan jälkeen eli alkaen 23.9.2020. Sitä aiemmin julkaistuja tallenteita ei tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Sen jälkeen julkaistut tallenteet tulevat pääosin olemaan saavutettavia.
  • Poikkeuksena Nyöri-nettiradio. Nyöriin ei ole tarjolla tekstivastinetta, sillä kohderyhmä on pieni ja rajattu ja tekstivastineen tarjoaminen siten kohtuuton rasite. Asiaa selvitellään tulevien Nyöri-numeroiden osalta, ja tilanne tarkistetaan uudelleen keväällä 2021.
  • Sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter) voidaan ajoittain jakaa kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä, jossa ei ole tekstitystä. Pyrimme kuitenkin siihen, että kaikki jakamamme sisältö on saavutettavaa.

Videoilla ei tekstityksiä

 • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osalla sivustolle linkitetyistä videoista ei ole tekstitystä.
 • Syy noudattamatta jättämiselle:
  • Lain mukaan tallenteiden on oltava saavutettavia viimeistään siirtymäajan jälkeen eli alkaen 23.9.2020. Sitä aiemmin julkaistuja tallenteita eivät kuulu lain piiriin, eli niitä ei tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Sen jälkeen julkaistut tallenteet tulevat olemaan saavutettavia.
  • Sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter) voidaan ajoittain jakaa kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä, jossa ei ole tekstitystä. Pyrimme kuitenkin siihen, että kaikki jakamamme sisältö on saavutettavaa.

Saavutettavuuspalaute

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle, Näkövammaisten liitolle, mieluiten sähköpostitse heidi.harma@nkl.fi.

Palautetta voi jättää myös puhelimitse: Heidi Härmä p. 09 3960 4622.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen- Ulkoinen linkki Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi- Ulkoinen linkki
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)


Sivu päivitetty