Siirry pääsisältöön

Avoimet työpaikat

Meillä tehdään tärkeää työtä iloisessa porukassa. Olisitko sinä yksi meistä?
Kolme nuorta, hymyilevää aikuista kahvilassa.

Tällä sivulla

Näkövammaisten liitto on näkövammaisten etujärjestö, joka toimii maamme näkövammaisten oikeuksien valvojana, näkövammaisuuden asiantuntijana ja erityispalvelujen tuottajana. Työntekijöitä liitossamme on noin 130 ja koko näkövammajärjestössä (liitto ja sen jäsenyhdistykset) noin 180. Tutustu Näkövammaisten liittoon ja jäsenyhdistyksiimme.


Viestinnän asiantuntija

Toimit verkkosivujemme ja intramme päätoimittajana, vastaat muun muassa uutiskirjeistämme sekä muun viestintätiimin kanssa sosiaalisen median kanavistamme. Olet vastuussa viestinnän rahoitushakemuksista ja -raportoinnista, vuosisuunnittelusta sekä seurannasta ja arvioinnista.

Toivomme sinulta vahvan kehittämismyönteistä ja innostunutta otetta sekä valmiutta myös rohkeasti uudistaa työtämme. Sparraat koko työyhteisöämme viestinnässä, ja olet helposti lähestyttävä yhteiseen hiileen puhaltaja. Otat haltuusi niin sisäisen kuin ulkoisenkin viestinnän. Sinulla on valmiudet oppia uusiakin teknisiä työvälineitä.

Työskentelet kuusihenkisessä viestinnän ja varainhankinnan tiimissä varainhankintajohtajan alaisuudessa. Ympärilläsi on monipuolisesta osaamisesta koostuva asiantuntijajärjestö.

Työ sopii sinulle, jos teet työtäsi suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti, olet idearikas, sytyt vaikuttamistyöstä ja innostut kehittämisestä ja kehittymisestä. Hahmotat suuria kokonaisuuksia, ja tartut innolla myös viestinnän rutiininomaisempiin tehtäviin.

Edellytämme:

 • vahvaa ja laaja-alaista viestinnällistä osaamista ja useamman vuoden kokemuksen viestinnällisistä tehtävistä
 • vahvaa ymmärrystä saavutettavuudesta
 • vahvaa ymmärrystä viestinnän seurannasta ja arvioinnista
 • ymmärrystä monikanavaisesta viestinnästä
 • itsenäistä ja vuorovaikutuksellista työotetta
 • erinomaista suomen kielen taitoa.

Eduksi katsomme:

 • kokemuksen järjestötyöstä ja järjestörahoituksesta
 • kokemuksen kriisi-, media-, kampanja-, vaikuttamis- ja rekrytointiviestinnästä
 • M365-ohjelmien tuntemuksen (erit. SharePoint ja Teams)
 • CMS-osaamisen (Drupal, WordPress)
 • osaamisen hakukoneoptimoinnista ja somemarkkinoinnista
 • kokemuksen pienistä valo- ja videokuvauksista ja -editoinneista sekä äänitöistä
 • kokemuksen näkövammaisuudesta.

Perustiedot tehtävästä:

 • Työpaikkana on Iiris-keskus Helsingin Itäkeskuksessa (Marjaniementie 74), mutta meillä voi tehdä hyvin joustavasti töitä myös etänä.
 • Tehtävä on vakituinen ja kokoaikainen.
 • Palkka sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen mukainen, vaativuusryhmä 5.
 • Työn aloitus 15.8. tai sopimuksen mukaan.

Lähetä hakemuksesi, ansioluettelosi ja halutessasi palkkatoiveesi viim. ke 1.6. klo 15 sähköpostitse: heidi.harma@nkl.fi.

Lisätietoja antavat:

 • edeltäjäsi, viestinnän asiantuntija Heidi Härmä p. 09 3960 4622 pe 20.5. klo 9–10.30, ti 24.5. klo 8–11, pe 27.5. klo 9–13 ja ti 31.5. klo 9–13.30
 • toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen p. 040 900 4875 ke 25.5. klo 9–10 ja ma 30.5. klo 8.30–9.30.

Haastattelut järjestetään 6.6. ja 9.6. Voit osallistua paikan päällä (Marjaniementie 74, Helsinki) tai etänä (Teams).


Tule meille lakimieheksi

Etsimme oma-aloitteista ja itsenäisesti työskentelevää osaajaa. Sinulla on työkokemusta lakimiestehtävistä jo useammalta vuodelta. Osallistut lausuntojen valmisteluun, paneudut näkövammaisten kannalta keskeisen lainsäädännön kysymyksiin, annat juridista tukea Näkövammaisten liiton asiantuntijatyötä tekeville sekä osallistut tarvittaessa asiakastyöhön. Työ on myös yhteistyötä muiden vammaisjärjestöjen ja eri sidosryhmien kanssa.

Edellytämme:

 • oikeustieteellistä korkeakoulututkintoa (OTM)
 • perehtyneisyyttä sosiaalioikeuteen ja perus- ja ihmisoikeuksiin
 • erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa.

Eduksi katsomme:

 • yhdenvertaisuuteen ja syrjintään liittyvän osaamisen
 • YK:n vammaissopimuksen tuntemuksen
 • tietosuojaosaamisen
 • kokemuksen vammaisjärjestötyöstä
 • omakohtaisen kokemuksen näkövammaisuudesta.

Oikeuksienvalvonta- ja vaikuttamistyössä tarvitset oma-aloitteisuutta, yhteistyötaitoja, aktiivisuutta ja kykyä katsoa asioita laaja-alaisesti.

Tule tekemään kanssamme hyvää arkea näkövammaisille! Toiveissamme on saada sinusta osaava tekijä ammattitaitoiseen ja hyvään työyhteisöömme. Meillä on mahdollisuus työskennellä joustavassa hybridityömallissa, ja tarjoamme työkykyä tukevia työsuhde-etuja.

Työ alkaa syyskuussa 2022 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva, ja työ on kokoaikainen. Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingin Itäkeskuksessa.

Lisätietoja tehtävästä antaa Näkövammaisten liiton järjestöjohtaja Sari Kokko numerossa 050 401 5802 ke 18.5. klo 9.30–10.30, to 19.5. klo 15–16 ja ti 24.5. klo 9–10.

Lähetä hakemus, CV ja palkkatoive yhtenä liitteenä 31.5. klo 15.00 mennessä osoitteeseen sari.kokko@nkl.fi. Kannustamme lähettämään hakemuksen ajoissa, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana. Haastattelut pidämme 13.6 ja 15.6.


Lastenohjaajia keikkatyöhön

Näkövammaisten liiton Kuntoutus-Iiris etsii lastenohjaajia keikkatyöhön. Tarjoamme mielenkiintoista ja kehittävää työtä lasten parissa Iiris-keskuksessa.

Järjestämme kuntoutusta näkö- ja monivammaisille lapsille ja heidän perheilleen Helsingin Itäkeskuksessa. Kuntoutus toteutetaan yleensä viiden vrk:n jaksoissa maanantaista perjantaihin noin joka toinen viikko. Lastenohjaajan työpäivän pituus on noin seitsemän tuntia noina päivinä.

Etsimme lapsiin suuntautuneita lähihoitajaopiskelijoita, toimintaterapeuttiopiskelijoita, jo ammattiin valmistuneita tai vakituisen työuransa päättäneitä henkilöitä.

Tarjoamme mielenkiintoista ja kehittävää työtä lasten parissa, mukavan työtiimin ja erinomaisen työskentely-ympäristön Iiris-keskuksessa- Ulkoinen linkki.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää tai laita hakemus:

seija.viitanen@nkl.fi
p. 09 3960 4431
Kuntoutus-Iiris / Seija Viitanen, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki


Suorita siviilipalveluksesi meillä

Näkövammaisten liitto ry hakee kahta siviilipalvelushenkilöä työskentelemään Iiris-keskuksessa Helsingin Itäkeskuksessa aamu- ja iltavuorossa. Työhön kuuluu näkövammaisten avustamista mm. ruokalassa, asiakkaiden juoksevien asioiden hoitamista, osallistumista lasten ohjelmien toteuttamiseen ja pienimuotoisia siivous- ja huoltotöitä.

Siviilipalvelushenkilöltä edellytetään yhteistyökykyä, palvelualttiutta, oma-aloitteellisuutta ja reipasta asennetta työhön. Aiempaa koulutusta sosiaali- ja hoitoalalta ei vaadita, mutta se katsotaan eduksi työnhaussa. Annamme työn alkaessa koulutusta mm. näkövammaisuudesta.

Palveluspaikka tarjoaa tarvittaessa asunnon ja ateriat palveluspaikalla.

Ota rohkeasti yhteyttä ja hae mielekkääseen työhön mukavassa porukassa!

Työpaikan osoite:
Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Ota yhteyttä:
asiakaspalvelu- ja majoituspäällikkö Seija Viitanen / Näkövammaisten liitto ry
p. 09 3960 4431
seija.viitanen@nkl.fi


Avoimet työpaikat yhdistyksissämme

Ei avoimia työpaikkoja tällä hetkellä. Seuraathan myös näkövammaisyhdistysten omia verkkosivuja.


Avoimet työpaikat kansainvälisissä kattojärjestöissämme