Avoimet työpaikat

Meillä tehdään tärkeää työtä iloisessa porukassa. Olisitko sinä yksi meistä?
Kolme nuorta, hymyilevää aikuista kahvilassa.

Tällä sivulla

Näkövammaisten liitto on näkövammaisten etujärjestö, joka toimii maamme näkövammaisten oikeuksien valvojana, näkövammaisuuden asiantuntijana ja erityispalvelujen tuottajana. Työntekijöitä liitossamme on noin 130 ja koko näkövammajärjestössä (liitto ja sen jäsenyhdistykset) noin 180. Tutustu Näkövammaisten liittoon ja jäsenyhdistyksiimme.


Saavutettavuusasiantuntija

Haemme saavutettavuusasiantuntijaa vuoden mittaiseen kokoaikaiseen työsuhteeseen.

Tehtäviisi kuuluu mm. viestintää digipalveluiden saavutettavuuden puolesta, saavutettavuusohjeiden tuottamista sekä ohjausta, neuvontaa ja koulutustehtäviä digipalveluiden tarjoajille.

Saatat olla etsimämme henkilö, jos sinulla on

 • soveltuva koulutus esimerkiksi digitaalisen viestinnän, tietojenkäsittelyn tai opetuksen alalta
 • verkkopalveluiden saavutettavuuden tuntemusta
 • hyvät viestinälliset taidot (kirjallinen, suullinen ja digitaalinen viestintä)
 • näkövammaisten ict-apuvälineiden tuntemusta.

Arvostamme itseohjautuvuutta, tiedonhaku- ja oppimiskykyä sekä kokemusta ja todennettua osaamista myös seuraavilta osaamisalueilta:

 • julkaisujärjestelmät, web-käyttöliittymät, WCAG
 • saavutettavien verkkosisältöjen ja webinaarien tuottaminen ja sisällöntuotanto
 • omakohtainen kokemus näkövammaisuudesta.

Työtä on mahdollista tehdä etätyönä.

Palkkaus sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukaan (vaativuusryhmä 5). Lisäksi huomioidaan työkokemus ja todennettu osaaminen (henkilökohtainen palkanosa).

Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan.

Lähetä vapaamuotoinen, lyhyt suomenkielinen hakemus 6.8. mennessä osoitteessa www.turvaposti.fi/viesti/markku.mottonen@nkl.fi- Ulkoinen linkki. Liitä hakemukseen myös ansioluettelosi.

Tiedustelut 3.–4.8. klo 14–16 järjestöpäällikkö Markku Möttönen, p. 09 3960 4655.


Las­te­noh­jaa­jia keik­ka­työ­hön

Näkövammaisten liiton Kuntoutus-Iiris etsii lastenohjaajia keikkatyöhön. Tarjoamme mielenkiintoista ja kehittävää työtä lasten parissa Iiris-keskuksessa.

Järjestämme kuntoutusta näkö- ja monivammaisille lapsille ja heidän perheilleen Helsingin Itäkeskuksessa. Kuntoutus toteutetaan yleensä viiden vrk:n jaksoissa maanantaista perjantaihin noin joka toinen viikko. Lastenohjaajan työpäivän pituus on noin seitsemän tuntia noina päivinä.

Etsimme lapsiin suuntautuneita lähihoitajaopiskelijoita, toimintaterapeuttiopiskelijoita, jo ammattiin valmistuneita tai vakituisen työuransa päättäneitä henkilöitä.

Tarjoamme mielenkiintoista ja kehittävää työtä lasten parissa, mukavan työtiimin ja erinomaisen työskentely-ympäristön Iiris-keskuksessa- Ulkoinen linkki.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää tai laita hakemus:

seija.viitanen@nkl.fi
p. 09 3960 4431
Kuntoutus-Iiris / Seija Viitanen, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki


Suorita siviilipalveluksesi meillä

Näkövammaisten liitto ry hakee kahta siviilipalvelushenkilöä työskentelemään Iiris-keskuksessa Helsingin Itäkeskuksessa aamu- ja iltavuorossa. Työhön kuuluu näkövammaisten avustamista mm. ruokalassa, asiakkaiden juoksevien asioiden hoitamista, osallistumista lasten ohjelmien toteuttamiseen ja pienimuotoisia siivous- ja huoltotöitä.

Siviilipalvelushenkilöltä edellytetään yhteistyökykyä, palvelualttiutta, oma-aloitteellisuutta ja reipasta asennetta työhön. Aiempaa koulutusta sosiaali- ja hoitoalalta ei vaadita, mutta se katsotaan eduksi työnhaussa. Annamme työn alkaessa koulutusta mm. näkövammaisuudesta.

Palveluspaikka tarjoaa tarvittaessa asunnon ja ateriat palveluspaikalla.

Ota rohkeasti yhteyttä ja hae mielekkääseen työhön mukavassa porukassa!

Työpaikan osoite:
Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Ota yhteyttä:
asiakaspalvelu- ja majoituspäällikkö Seija Viitanen / Näkövammaisten liitto ry
p. 09 3960 4431
seija.viitanen@nkl.fi


Avoimet työpaikat yhdistyksissämme

Suomen Kuurosokeat: palveluasiantuntijan sijaisuus aluepalveluissa (perhevapaa)

Suomen Kuurosokeat ry on kuurosokeiden ja kuulonäkövammaisten perustama yhdistys. joka valvoo heidän oikeuksiaan, tuottaa heille palveluita, toimii kuurosokeusalan asiantuntijana ja järjestää yhteistä toimintaa. Keskustoimistomme sijaitsee Tampereella. Toiminnan tavoitteena on edistää kuurosokeiden ja kuulonäkövammaisten ihmisten mahdollisuuksia omaehtoiseen, itsenäiseen ja hyvään elämään.

Palveluasiantuntijan keskeisenä tehtävänä on asiakkaiden yksilöllinen ohjaus ja neuvonta sekä tuki yhteiskunnan palveluihin hakeutumisessa. Lisäksi tehtäviin kuuluu vertaistukeen ohjaaminen ja alueellisten vertaistuellisten tapahtumien järjestäminen.

Tarjoamme haastavan ja monipuolisen työn osaavassa, kehittyvässä, kuurosokeustyöhön sitoutuneessa organisaatiossa.

Edellytämme

 • sosionomi (AMK) tutkintoa tai vastaavaa koulutusta
 • kokemusta vastaavista tehtävistä
 • hyvää suomen kielen taitoa
 • hyviä vuorovaikutustaitoja
 • kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja oman työn organisointiin
 • matkustamisvalmiutta.

Arvostamme

 • kuurosokeiden kohtaamisen taitoja
 • viittomakielen taitoa.

Työpaikka sijaitsee Tampereella. Työaika 70 % kokonaistyöajasta.

Työ alkaa mahdollisimman pian elokuussa.

Lähetä hakemukset CV:llä varustettuna 6.8.2021 klo 15 mennessä sähköpostitse: taru.kaaja@kuurosokeat.fi.

Haastateltavat kutsutaan henkilökohtaisella yhteydenotolla.

Lisätietoja: järjestöpäällikkö Taru Kaaja puh. 040 183 1618. Puhelinajat, jolloin parhaiten tavoittaa 2.8. ja 3.8. ja klo 13–15.

Suomen Kuurosokeat: järjestötyöntekijä (Paikka auki)

Suomen Kuurosokeat ry on saanut STEAn Paikka auki -ohjelmasta- Ulkoinen linkki rahoituksen kuulonäkövammaisen henkilön palkkaamiseen järjestötyöntekijäksi. Odotamme hakijalta oma-aloitteisuutta, sujuvaa suomen kielen taitoa, hyviä tietojenkäsittelytaitoja (mm. Officen käyttö) ja vähintään toisen asteen koulutusta. Tehtävässä on etua hyvistä vuorovaikutus- ja esiintymistaidoista sekä viittomakielen osaamisesta.

Järjestötyöntekijä osallistuu yhdistyksen vaikuttamistyöhön sekä tapahtumien ja toiminnan järjestelyyn. Tavoitteena on, että henkilö voisi tiedottaa kuulonäkövammaisuudesta esim. kouluissa, sairaaloissa ja tapahtumissa eri paikkakunnilla Suomessa. Tapahtumien ohessa hän toimii kuurosokeusalan kirjastonhoitajana ja avustaa toimistotehtävissä sekä viestinnässä.

Työn rahoitus on kokoaikaiselle 12 kuukautta. Tehtävä voidaan jakaa usealle työntekijälle. Työ alkaa sopimuksen mukaan. Palkattavan henkilön tulee olla kuulonäkövammainen ja suoriutua vähintään viiden tunnin työpäivistä. Työaika on sopimuksen mukaan 22–30 tuntia viikossa. Työ voi sisältää matkustamista Suomessa. Työpiste on Insinöörinkatu 10, Tampere.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV 6.8.2021 mennessä rekrytointi@kuurosokeat.fi.

Tiedustelut 2.8.–6.8. Janika Lanne p. 040 651 2511 tai janika.lanne@kuurosokeat.fi.


Sivu päivitetty