Avoimet työpaikat

Meillä tehdään tärkeää työtä iloisessa porukassa. Olisitko sinä yksi meistä?
Kolme nuorta, hymyilevää aikuista kahvilassa.

Tällä sivulla

Näkövammaisten liitto on näkövammaisten etujärjestö, joka toimii maamme näkövammaisten oikeuksien valvojana, näkövammaisuuden asiantuntijana ja erityispalvelujen tuottajana. Työntekijöitä liitossamme on noin 130 ja koko näkövammajärjestössä (liitto ja sen jäsenyhdistykset) noin 180. Tutustu Näkövammaisten liittoon ja jäsenyhdistyksiimme.


Oikeuksienvalvonnan asiantuntija

Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvonta etsii asiantuntijaa, jonka toimipaikkana on Oulu ja toiminta-alueena Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu.

Oikeuksienvalvonnan asiantuntijan työn tavoitteena on tukea näkövammaisten ihmisten hyvää ja sujuvaa arkea. Työn sisältöjä:

 • Teet asiakastyötä. Ohjaat ja neuvot vammaispalveluihin ja sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa, täytät hakemuksia ja laadit valituksia.
 • Edistät näkövammaisten ihmisten oikeuksia ja yhdenvertaisuutta. Seuraat sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntöä ja teet paikallista vaikuttamistyötä.
 • Tiedotat sosiaali- ja terveysturva-asioista.
 • Teet alueellasi verkostotyötä eri toimijoiden kanssa.

Työskentelet alueellasi itsenäisesti, mikä vaatii oma-aloitteista työotetta. Olet yksi yhdestätoista alueellisesta työntekijästä, joista moni on ollut meillä töissä jopa yli vuosikymmenen. Tukenasi on osaava, asiantunteva ja innostunut työyhteisö. Pidämme aktiivisesti yhteyttä toisiimme ja työstämme asioita paljon yhdessä.

Toiminta-alueesi on laaja ulottuen Oulusta aina Kuusamoon ja Kuhmoon, etelässä Pyhäjärvelle asti. Matkustaminen on osa työtäsi, mutta paljon tehtäviä hoidetaan oman työpöydän äärestä. Etätyötä teemme hyvin joustavasti.

Edellytämme

 • vähintään sosiaalialan ammattikorkeakoulutasoista koulutusta
 • laajaa perehtyneisyyttä sosiaaliturvaan liittyviin asioihin
 • kokemusta ohjaus- ja neuvontatyöstä
 • hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja sekä yhteistyökykyä.

Katsomme eduksi

 • vammaisjärjestötyön kokemuksen
 • omakohtaisen kokemuksen näkövammaisuudesta.

Oikeuksienvalvonnan asiantuntijan toimi on kokoaikainen, ja työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Työsuhde alkaa 1.4.2022 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus muodostuu sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukaan, ja vaativuuteen perustuvaan palkkaan (vaativuusryhmä 5) lisätään työkokemukseen ja osaamiseen perustuva henkilökohtainen palkanosa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 8.2.2022 sähköpostilla osoitteeseen ulla.hannula@nkl.fi.

Sosiaaliturvapäällikkö Ulla Hannula (p. 050 585 0374) kertoo mielellään lisää tehtävästä ja vastaa kysymyksiisi puhelimitse ma 24.1. klo 9–10.30, to 27.1. klo 10–12 ja ti 1.2. klo 9–10.30.

Haastattelut järjestämme viikolla 8. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin prosessin aikana.


Toimintaterapeutti näön kuntoutukseen

Näkövammaisten liiton kuntoutuspalvelut tarjoavat monipuolisia kuntoutuspalveluita ensisijaisesti näkövammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Tutustu tarkemmin kuntoutustyöhömme.

Haemme asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Näkövammaisten liiton kuntoutukseen. Tehtävässä tuotat Kelan palvelukuvauksen mukaisesti toimintaterapiaa ja päivittäistoimintojen ohjausta näkövammaisille ja näköongelmaisille lapsille ja heidän perheilleen sekä aikuiskuntoutujillemme tiiviissä yhteistyössä moniammatillisen tiimin kanssa.

Näön kuntoutuksessa lasten kanssa työskentely edellyttää osaamista neurologisten ja/tai aistivammaisten lasten kanssa työskentelystä. Aikuisten kuntoutuksessa toimintaterapia on pääosin ryhmämuotoista ohjausta tai luennointia sekä yksilöllistä päivittäistoimien ohjausta. Näkövammaistaitojen ohjaajana pääset tekemään myös yksilöohjausta osana moniammatillista ja ammattitaitoista tiimiä.

Edellytämme hakijalta

 • toimintaterapeutin amk-tutkintoa
 • näkövammaistaitojen ohjauksen koulutusta (tai osia siitä) tai sitoumusta suorittaa tutkinto työn ohessa
 • innostusta kehittyä työssäsi ja tehokasta työskentelyotetta niin itsenäisesti kuin osana tiimiä
 • osaamista lapsen neurologiasta ja kehityksestä sekä perhetyöstä.

Eduksi katsomme kokemuksen

 • näkövammaisuudesta
 • työskentelystä monivammaisten tai neurologisten asiakkaiden kanssa
 • työstä aistivammaisten asiakkaiden kanssa
 • Kela-kuntoutuksesta
 • ICF:n, GAS:n ja Kanta-palvelun käytöstä/käyttöönotosta.

Tarjoamme sinulle

 • sitoutuneen ja innostuneet työyhteisön
 • mahdollisuuden työn kehittämiseen
 • oman työhuoneen ja näkövammakuntoutukseen soveltuvan työympäristön
 • mahdollisuuden suorittaa näkövammaistaitojen ohjaajan tutkinto työn ohessa
 • monipuolisen työhyvinvointitoiminnan, kuten ilmaisen kuntosalin, mukavat ja avuliaat työkaverit sekä inspiroivan työympäristön Palvelukeskus Iiriksessä.

Innostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ansioluettelolla viimeistään 23.1.2022 osoitteeseen heini.liimatainen@nkl.fi. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana.

Paikka täytetään mahdollisimman pian, aloituspäivä sopimuksen mukaan.

Palkkaus TES:n mukaan, hakijan kokemus huomioiden.

Työsuhteen tyyppi: toistaiseksi voimassa oleva, kokoaikainen.

Työpaikka sijaitsee Palvelukeskus Iiriksessä- Ulkoinen linkki Itäkeskuksen metroaseman välittömässä läheisyydessä. Teemme joustavasti myös etätöitä.

Tarkistamme rikosrekisteriotteen lasten kanssa työskenteleviltä.

Lisätietoja tehtävästä antaa kuntoutuspäällikkö Heini Liimatainen p. 050 563 9854 keskiviikkona 12.1. klo 8–16 tai maanantaina 17.1. klo 10–16 sekä sähköpostitse hakuaikana: heini.liimatainen@nkl.fi.


Lastenohjaajia keikkatyöhön

Näkövammaisten liiton Kuntoutus-Iiris etsii lastenohjaajia keikkatyöhön. Tarjoamme mielenkiintoista ja kehittävää työtä lasten parissa Iiris-keskuksessa.

Järjestämme kuntoutusta näkö- ja monivammaisille lapsille ja heidän perheilleen Helsingin Itäkeskuksessa. Kuntoutus toteutetaan yleensä viiden vrk:n jaksoissa maanantaista perjantaihin noin joka toinen viikko. Lastenohjaajan työpäivän pituus on noin seitsemän tuntia noina päivinä.

Etsimme lapsiin suuntautuneita lähihoitajaopiskelijoita, toimintaterapeuttiopiskelijoita, jo ammattiin valmistuneita tai vakituisen työuransa päättäneitä henkilöitä.

Tarjoamme mielenkiintoista ja kehittävää työtä lasten parissa, mukavan työtiimin ja erinomaisen työskentely-ympäristön Iiris-keskuksessa- Ulkoinen linkki.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää tai laita hakemus:

seija.viitanen@nkl.fi
p. 09 3960 4431
Kuntoutus-Iiris / Seija Viitanen, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki


Suorita siviilipalveluksesi meillä

Näkövammaisten liitto ry hakee kahta siviilipalvelushenkilöä työskentelemään Iiris-keskuksessa Helsingin Itäkeskuksessa aamu- ja iltavuorossa. Työhön kuuluu näkövammaisten avustamista mm. ruokalassa, asiakkaiden juoksevien asioiden hoitamista, osallistumista lasten ohjelmien toteuttamiseen ja pienimuotoisia siivous- ja huoltotöitä.

Siviilipalvelushenkilöltä edellytetään yhteistyökykyä, palvelualttiutta, oma-aloitteellisuutta ja reipasta asennetta työhön. Aiempaa koulutusta sosiaali- ja hoitoalalta ei vaadita, mutta se katsotaan eduksi työnhaussa. Annamme työn alkaessa koulutusta mm. näkövammaisuudesta.

Palveluspaikka tarjoaa tarvittaessa asunnon ja ateriat palveluspaikalla.

Ota rohkeasti yhteyttä ja hae mielekkääseen työhön mukavassa porukassa!

Työpaikan osoite:
Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Ota yhteyttä:
asiakaspalvelu- ja majoituspäällikkö Seija Viitanen / Näkövammaisten liitto ry
p. 09 3960 4431
seija.viitanen@nkl.fi


Avoimet työpaikat yhdistyksissämme

Ei avoimia työpaikkoja tällä hetkellä. Seuraathan myös yhdistysten omia verkkosivuja.


Sivu päivitetty