Iiris - pisteen verran parempi

Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris tarjoaa toimivat puitteet koulutusten, kokousten, seminaarien ja esitysten järjestämiseen.
Lähikuva Iiriksen pääsisäänkäynnistä.

Tällä sivulla

Iiris-keskuksen tilat ovat esteettömät, avarat ja valoisat. Saman katon alta löytyvät kokous- ja auditoriotilat, ravintolapalvelut, harrastetilat sekä majoitustilat. Tervetuloa Iirikseen!


Yhteystiedot ja aukioloajat

Iiris-keskus
käyntiosoite: Marjaniementie 74, Helsinki (Itäkeskus)
postiosoite: PL 30, 00030 Iiris

Puhelinvaihde p. 09 3960 41 (arkisin klo 8-16)
Infopiste p. 09 3960 4330 (arkisin klo 8–16)
asiakaspalvelu@nkl.fi

Kesän 2020 poikkeukselliset aukioloajat:

Iiriksen pääovi on kiinni 2.8. asti, avaamme jälleen ma 3.8.

Puhelinvaihde suljettu 29.6.-2.8.

Infopiste suljettu 29.6.-2.8., puhelinpäivystys arkisin klo 9-15.

Tulo-ohjeet ja kartat

Iiris-keskus sijaitsee Helsingin Itäkeskuksessa, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella.

Metroasemalle on matkaa vain 300 metriä, bussit kulkevan aivan talon vierestä. HSL:n reittiopas- Ulkoinen linkki auttaa reittivalintojen suunnittelussa.

Jos tulet omalla autolla, taksilla, kävellen tai pyörällä, Google Maps- Ulkoinen linkki näyttää reitin. Navigaattoriin kannattaa syöttää osoitteeksi Itäpolku 7. Asiakasparkkipaikkamme löydät talon länsipäädystä, yli 3 tunnin pysäköintiin tarvitset luvan - sen saat infopisteestämme. Lyhytaikaisia asiakaspaikkoja on Marjaniementien varressa. Taksien kääntöpaikka on pääsisäänkäynnin edessä. Kysy muista parkkipaikoista asiakaspalvelustamme p. (09) 396 041.

Sanakartta Itäkeskus-Iiris
Iiris-keskuksen etuoven äänimajakka

Majoitus

Iiriksessä voi myös majoittua. Iiriksessä on 40 mukavaa, esteetöntä majoitushuonetta, joista osan voi yhdistää perhehuoneeksi. Ryhmälle voi varata esimerkiksi sauna- ja allasosaston, liikuntasalin tai keittiöitä omaan käyttöön.


Kokouspalvelut

Iiris-keskuksesta löytyy kokoustilaa niin pienille kuin suurillekin tilaisuuksille, muutaman henkilön kokouksista aina 140 henkilön tilaisuuksiin asti. Kaikki kokoustilamme ovat ajanmukaisesti varusteltuja ja esteettömiä, ja useimmissa on käytössä induktiosilmukka.

Kokouspaketteihin voidaan liittää myös esimerkiksi visiitti pimeässä kahvilassa, hierontaa tai saunomista ja uintia.


Harrastustilat

Iiris-keskuksessa voit myös harrastaa. Tilojamme voi vuokrata esimerkiksi kerho- ja kurssikäyttöön sekä erilaisiin tapahtumiin. Meiltä löytyy kuntosali, liikuntasali, uima-allas ja saunaosasto.

Kysy lisää: p. 09 3960 4330 (arkisin klo 8–16), iiris-kokouspalvelut@nkl.fi.


Vierailijat

Toivotamme tervetulleiksi esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan opiskelijat sekä kaikki näkövammaisuudesta ja Iiris-keskuksen toiminnasta ja palveluista kiinnostuneet. Vierailulla saat perustietoa näkövammaisuudesta sekä näkövammaisorganisaatioiden toiminnasta.

Järjestämme 5–7 maksutonta vierailupäivää kevät- sekä syyskausilla. Vierailukäynnin kesto on noin 1,5 tuntia. Osallistujia tulee olla vähintään 20 henkilöä. Jos kokonaismäärä jää tämän alle, ilmoitamme osallistujille peruutuksesta. Maksimissaan osallistujia mahtuu saliin 120. Osallistua voi joko ryhmässä tai yksittäisenä henkilönä.

Yleisesittelyyn kuuluu toiminnasta ja palveluista kertova luentosaliesitys sekä tietoa näkövammaisuudesta. Vierailukäynnillä saat hyviä vinkkejä näkövammaisen opastamiseen arkitilanteissa sekä perustietoa yleisimmistä apuvälineistä ja niiden hankinnasta. Osallistujilla on mahdollisuus omatoimisesti vierailla  näkövammaisten käsityötuotteita myyvässä Annansilmät-Aitassa- Ulkoinen linkki.

Tervetuloa tutustumaan taloomme!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voit asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@nkl.fi tai p. 09 3960 4330

Ilmoitathan vierailun ajankohdan lisäksi yhteystietosi, oppilaitoksen/yrityksen, opiskelualan sekä osallistujamäärän.

Syyskauden 2020 ryhmävierailuajankohdat

Tulevat vierailupäivät löydät aina tapahtumakalenteristamme.


Kuntoutus

Kuntoutus-Iiris tarjoaa kuntoutusta näkövammaisille ja näköongelmaisille yksilöllisesti ja ryhmässä.


Näkövammaismuseo

Iiris-keskuksessa toimii myös Näkövammaismuseo, jossa pääset tutustumaan näkövammaishistoriaan.


Tule ostoksille

Aviris on näkemisen apuvälineiden erikoismyymälä. Kun näkö heikkenee, Aviris tarjoaa ratkaisuja sekä kotona että työssä selviämiseen. Myymälä sijaitsee Iiris-keskuksessa, ja verkkokauppa palvelee koko maata.

Annansilmät-Aitta valmistaa, markkinoi ja myy näkövammaisten käsityötuotteita. Tuotteita voi ostaa Iiris-keskuksessa sijaitsevasta myymälästä tai verkkokaupasta. 


Ravintola

Iiriksessä toimii myös ravintola Antell Iiris, joka tarjoaa seisovasta pöydästä aamiaista sekä lounasta joka arkipäivä.

Aamiaista on tarjolla klo 8-9 ja lounasta klo 11-13. Tutustu tarkemmin mm. päivän lounaslistaan Antellin sivuilla.


Rakennus

Vuonna 2003 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Rainer Mahlamäki, jolle on myönnetty muun muassa Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto.


Sivu päivitetty