Välkommen till Synskadades förbund!

Vi är en intresse-, samarbets- och serviceorganisation för personer med synnedsättning. Vi fungerar också som sakkunnig i synskadefrågor. Vi arbetar för att personer med synnedsättning kan leva ett så jämställt och innehållsrikt liv som möjligt tillsammans med de övriga.
Vaalea labradorinnoutaja seisoo ja katsoo kameraan, käsi pitää kiinni opaskoiravaljaista.

Tutustu palveluihimme

Kolme nuorta aikuista istuu sohvalla, yhdellä kädessä valkoinen keppi ja toisella pistekirjoituslehti.
Näkövammaisille ja läheisille

Etsitkö tietoa palveluista näkövammaisille, etkö ole varma, mitä palveluita tai oikeuksia sinulle kuuluu? Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään palveluiden ja apuvälineiden löytämisessä, arjen sujuvoittamisessa ja monessa muussa asiassa.

Iiris-keskuksen pääsisäänkäynti. Sisäänkäynnin edessä on viisi lipputankoa, joissa liehuu Näkövammaisten liiton, Iiriksen ja Pimé Cafén liput.

Tarjoamme palveluita paitsi näkövammaisille myös muille yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Voit varata majoitusta tai kokoustilaa Iiris-keskuksesta, tutustua näkövammaishistoriaan museossa, nauttia kahvit Pimé Caféssa ja paljon muuta. Yrityksille tarjoamme muun muassa kirjapainopalveluita sekä koho-opaste- ja äänikirjatuotantoa.

Airut 7/2016. Kannessa Juho Hiltunen ja Sanna Pettersson.

Näkövammainen henkilö, jonka haitta-aste on yli 50 prosenttia voi liittyä jonkun yhdistyksemme jäseneksi. Jäsenenä saat muun muassa jäsenlehtemme Airutin kotiin kannettuna. Yhdistykset järjestävät myös paljon tapahtumia ja niitten kautta tutustut muihin samassa tilanteessa oleviin henkilöihin.