Nä­kö­vam­mais­ten liiton palvelut ko­ro­na­ti­lan­tees­sa

Palvelemme normaalisti puhelimitse ja sähköpostitse. Tarkista tältä sivulta toimintamme muutokset.

Näkövammaisten liiton toimintaa on sopeutettu koronavirustilanteen vuoksi ja viranomaisohjeiden mukaisesti.

Seuraamme koronavirukseen (COVID-19) liittyviä viranomaisohjeita päivittäin, ja liitossa toimii koronatyöryhmä, joka antaa suositukset liiton toiminnalle viranomaisohjeiden pohjalta. Työmme jatkuu muuttuvissa olosuhteissa, jotta suojaamme asiakkaitamme, kumppaneitamme ja työntekijöitämme korona-altistukselta.

Tätä sivua päivitetään aina tarpeen mukaan.

Näkövammaisten liitto tiedottaa

Näkövammaisten liitto tiedottaa uusista palvelumuodoistaan sekä muutoksista toimintaansa seuraavissa kanavissa:

  • Tällä sivulla on aina ajankohtaisin koottu tieto.
  • Seuraa meitä myös Facebookissa- Ulkoinen linkki ja Twitterissä- Ulkoinen linkki.
  • Airut-lehti- Ulkoinen linkki ilmestyy kaikissa muodoissaan normaalin aikataulun mukaisesti.
  • Ajankohtaista Näkövammaisten liitosta -äänitiedotteita lähetetään maalis–kesäkuussa 2020 Daisy- ja cd-julkaisuna tuhansille näkövammaiselle ympäri Suomen. Toivomme, että tavoitamme äänitiedotteella erityisesti ne näkövammaiset, jotka eivät seuraa viestejämme verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Asiantuntija-, neuvonta- ja jäsenpalvelut

Palvelemme asiakkaitamme normaaliin tapaan puhelimitse, sähköpostitse ja etäyhteyksin. Kaikki yhteystietomme löydät tältä sivulta, ja tässä vielä oikopolut muutamien asiantuntijoidemme yhteystietoihin:

Sovitut tapaamiset ja kokoukset pyritään järjestämään etäyhteydellä tai puhelimitse tai siirtämään myöhempään ajankohtaan. Viranomaisten ohjeiden mukaisesti vältämme kasvokkain tapahtuvia kohtaamisia. Olemme silti täällä teitä varten, joten ollaan yhteydessä!

Iiris-keskus

Iiris-keskuksen info ja puhelinvaihde ovat avoinna arkisin klo 8–16, ja Iiris-keskus on auki jälleen elokuun alusta eteenpäin.

Iiriksessä toimii Näkövammaisten liiton lisäksi monia muitakin organisaatioita. Kukin niistä päättää itsenäisesti toimintansa jatkumisesta ja tiedottaa siitä omissa kanavissaan.

Tapahtumat

Näkövammaisten liitto on poikkeusaikana järjestänyt tapahtumia ja tilaisuuksia, joihin voi osallistua omalta kotisohvalta. Seuraa tiedotustamme esimerkiksi webinaareista tältä sivulta sekä sosiaalisen median kanaviltamme (Facebook- Ulkoinen linkki, Twitter- Ulkoinen linkki).

Yhdistykset tiedottavat omia jäseniään toiminnan jatkumisesta.

Seuraathan tiedotustamme muidenkin tapahtumiemme suhteen. Pahoittelemme peruuntumisten aiheuttamaa harmia!

Valtuuston kevätkokous ja hallituksen toimikausi

Näkövammaisten liiton valtuuston kevätkokous siirtyy syksyyn. Liiton nykyisen hallituksen toimikausi jatkuu syksyllä pidettävän kokouksen päättymiseen saakka. Valtuuston kokouksen jälkeen alkaa valtuuston valitseman hallituksen toimikausi.

Kuntoutus-Iiris

Tiedonsaantipalvelut: Daisy- ja digineuvonta

Palvelemme asiakkaita ja yhteystyökumppaneita normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla digineuvonnassa. Katso yhteystietomme:

Äänilehdet ja lukupalvelu

Näkövammaisten liiton lukupalvelun toiminta on toistaiseksi keskeytyksissä. Tällä hetkellä näkövammaisten lukutilausten vastaanotossa ja niiden vapaaehtoislukijoille toimittamisessa on poikkeustilanne, sillä henkilökuntamme tekee etätyötä. Tiedotamme asiasta, kun lukupalvelu jälleen käynnistyy.

Jäsenyhdistykset ja muut äänilehtien julkaisijat ovat voineet jatkaa äänilehtien julkaisemista. Alueelliset vapaaehtoislukijat ovat pääsääntöisesti voineet lukea lehtiä koronaepidemian aiheuttamista liikkumisrajoituksista huolimatta. Koneäänen avulla tuotettavat äänilehdet ovat ilmestyneet normaalisti. Näkövammaisten liitto jatkaa ilmestyvien äänilehtien välittämistä verkossa ja cdr-levyillä.

Suoraan Daisy-soittimeen Luetus-kuunteluna, ilman cd-levyjä, ilmestyvät lehdet ja Celian kerhokirjat tulevat normaalisti, paitsi mahdollisesti osa ihmisäänellä luetuista lehdistä.

Näkövammaisten liiton Digi- ja Daisy-neuvonta palvelevat puhelimitse ja sähköpostitse digi- ja äänilehtiasioissa  Jos saat äänilehtiä suoraan Daisy-soittimeen Luetus-kuuntelun takia ja haluat enemmän kuunneltavaa, otathan yhteyttä puhelinpalveluumme, niin kerromme lisää.

  • Daisy-soittimen käyttö ja huolto sekä äänilehtiin liittyvät asiat: p. 09 3960 4040 ja daisy@nkl.fi.
  • Digilaitteiden ja digipalveluiden neuvonta näkövammaisille: p. 09 3960 4000 ja it-neuvonta@nkl.fi.

Daisy- ja digineuvonnan puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 9–15 ja keskiviikosta perjantaihin klo 12–15. Palveluaikojen ulkopuolella tai numeron ollessa varattu, voit jättää soittopyynnön vastaajaan. Kerro nimesi ja mitä asia koskee, niin soitamme sinulle takaisin.

Pyrimme ratkaisemaan Daisy-laitteiden vikatilanteet mahdollisimman pitkälle puhelimitse. Toimitamme viallisten virtajohtojen ja akkujen tilalle varaosia.

Jos käytät jo mobiililaitetta, voit kuunnella lehtiä ja kirjoja laitteellasi. Lisätietoja digineuvonnastamme.

Aviris-apuvälinemyymälä

Aviris-apuvälinemyymälämme toimii tavalliseen tapaan puhelimessa, sähköpostitse ja verkossa.

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva Aviris-myymälä on auki vain ajanvarauksen tehneille asiakkaille. Ajanvaraukset tehdään puhelimitse numerossa 09 3960 4700 tai sähköpostitse info@aviris.fi. Puhelinmyynti on avoinna ma–pe klo 9–15.

Opaskoirakoulu

Opaskoirakoulu- Ulkoinen linkki jatkaa toimintaansa normaalisti. Opaskoirakoulu tekee päätökset koiran luovutuksista huomioiden koiran haltijan terveydentilanteen.

Lisätietoja: Opaskoirakoulun päällikkö Vesa Väkeväinen, p. 050 368 4874, vesa.vakevainen@opaskoirakoulu.fi

Taktiilin painotuotanto

Taktiilin- Ulkoinen linkki tuotanto jatkuu normaalisti. Pistekirjoituslehdet, -tiedotteet ja muu materiaali on tilattavissa kuten ennenkin, samoin printti- ja opastetuotteet.

Taktiili noudattaa erityistä huolellisuutta asiakkaiden ja henkilökunnan suojelemiseksi. Toistaiseksi emme ota asiakkaita vastaan henkilökohtaisesti. Tilausten vastaanotto tapahtuu puhelimitse ja sähköpostitse.

Toimitamme tilatut tuotteet postitse. Iiris-kiinteistössä toimiville yrityksille ja yhteisöille toimitamme valmiit tilaukset sovittuun noutopisteeseen.

Tilaukset ja tarjouspyynnöt: taktiili@nkl.fi.

Ravintola Antell

Ravintola avataan jälleen 3.8.

Lue myös

Lisätietoja

Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja arvioimme toimia tarvittaessa uudelleen viranomaisten ohjeiden ja suositusten mukaan. Seuraathan ajantasaista tiedotustamme verkkosivuiltamme ja sosiaalisen median kanavistamme.

Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme.

Kerromme mielellämme lisää:


Sivu päivitetty