Näkövammaisten Liitto logoNäkövammaisten Liitto logo
Näkövammaisten Liitto logoNäkövammaisten Liitto logo

Työ

Näkövammainen voi saada työn tueksi muun muassa mukautuksia ja apuvälineitä. Näkövammaisten liitosta saat tukea työntekoon ja -hakuun.
Ranteessa heikkonäköisille tarkoitettu rannekello, jossa suuret numeromerkinnät.

Tässä osiossa

Näkövammainen voi opiskella ja tehdä töitä, sillä lainsäädäntö takaa niiden tueksi kohtuullisia mukautuksia, apuvälineitä ja muuta tukea. Näkövammaisten liiton työelämäpalvelujen asiantuntijat tarjoavat erityispalveluja ensisijaisesti näkövammaisille ja näköongelmaisille työnhakijoille, työssäkäyville ja yrittäjille. Tavoitteena on näkövammaisten tasavertainen asema työmarkkinoilla.


Tietoa työelämästä ja opiskelusta

Mitä ovat kohtuulliset mukautukset? Mitä näkövammainen voi opiskella? Toimivatko näkövammaiset myös yrittäjinä?

Näkövamman ja työelämän yhteensovittamisen helpottamiseksi olemme koonneet tietopaketteja niin näkövammaisten kuin näkövamman ja työn yhteensovittamisen kysymysten kanssa työtä tekeville ammattilaisille. Tutustu itsellesi sopivimpaan pakettiin tai lue vaikka kaikki.


Tarinoita työelämästä

Näkövammaisia henkilöitä työskentelee monenlaisissa ammateissa ja kaikilla aloilla. Näkövammaisten liitto kartoitti ammatteja ja työtehtäviä, joissa näkövammaiset työntekijät ja yrittäjät työskentelevät. Ammattitietopankki tarjoaa tietoa näistä ammateista, näkövamman aiheuttamista haasteista työssä ja ratkaisuista haasteisiin.

Ammattitietopankki on tarkoitettu erityisesti ammatinvalintavaiheessa oleville nuorille ja ammattia vaihtaville näkövammaisille henkilöille. Se tarjoaa käytännön tietoa myös työnantajille, opinto-ohjaajille, te-toimiston henkilökunnalle sekä työterveyshuollolle.

Näkövammaisten tarinat opintopolustaan ja työelämästään kertovat sinnikkyydestä, motivaatiosta, unelmista ja kyvystä sopeutua muuttuviin tilanteisiin.


Ajankohtaista työelämäasiaa

Mistä potkua yrittämiseen nyt, kun poikkeustilanne alkaa helpottua koronan jälkeen? Tule kuuntelemaan ja kysymään liiketoiminnan asiantuntijoilta! Saat tuulta bisnekseen ja kehittymiseen.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan:


Palvelumme

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelut on tarkoitettu muun muassa näkövammaisille työnhakijoille, opiskelijoille, työssäkäyville ja yrittäjille sekä työnantajille, työterveyshuolloille, oppilaitoksille ja näkövammaisten lasten vanhemmille koko Suomessa.


Kysy työstä

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelujen asiantuntijat:

  • työelämäasiantuntija Marina Baarman, p. 050 378 3556
  • työelämäasiantuntija Mikael Mustonen, p. 050 471 3747
  • työelämäasiantuntija Varpu Punnonen, p. 050 409 8690
  • työelämäasiantuntija Ville Ukkola, p. 050 463 2588
  • yrittäjyysasiantuntija Jaana Argillander, p. 050 596 6736
  • digitalisaatioasiantuntija Ville Lamminen, p. 050 400 2313
  • päällikkö Taru Tammi, p. 050 596 5023

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nkl.fi


Sivu päivitetty