Työ

Näkövammainen voi saada työn tueksi muun muassa mukautuksia ja apuvälineitä. Näkövammaisten liitosta saat tukea työntekoon ja -hakuun.
Ranteessa heikkonäköisille tarkoitettu rannekello, jossa suuret numeromerkinnät.

Tässä osiossa

Näkövammainen voi opiskella ja tehdä töitä, sillä lainsäädäntö takaa niiden tueksi kohtuullisia mukautuksia, apuvälineitä ja muuta tukea. Näkövammaisten liiton työelämäpalvelujen asiantuntijat tarjoavat erityispalveluja ensisijaisesti näkövammaisille ja näköongelmaisille työnhakijoille, työssäkäyville ja yrittäjille. Tavoitteena on näkövammaisten tasavertainen asema työmarkkinoilla.


Ajankohtaista työelämäasiaa

Video osatyökykyisten työllistymisestä

Toukokuussa 2021 nauhoitetussa TE-live-lähetyksessä oli keskustelemassa osatyökykyisten työllistymiskysymyksistä myös Näkövammaisten liiton työelämäpalveluiden päällikkö Taru Tammi. 

Webinaarit

Täältä pääset ilmoittautumaan tuleviin tapahtumiimme ja tutustumaan järjestämiemme tapahtumien tallenteisiin. 

Näkövamma, epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen -webinaarin 30.11.2020 tallenteen saat pyytämällä sitä sähköpostitse: tyoelamapalvelut@nkl.fi.

Muuta ajankohtaista


Tietoa työelämästä ja opiskelusta

Mitä ovat kohtuulliset mukautukset? Mitä näkövammainen voi opiskella? Toimivatko näkövammaiset myös yrittäjinä?

Näkövamman ja työelämän yhteensovittamisen helpottamiseksi olemme koonneet tietopaketteja niin näkövammaisten kuin näkövamman ja työn yhteensovittamisen kysymysten kanssa työtä tekeville ammattilaisille. Tutustu itsellesi sopivimpaan pakettiin tai lue vaikka kaikki.


Tarinoita työelämästä

Näkövammaisia henkilöitä työskentelee monenlaisissa ammateissa ja kaikilla aloilla. Näkövammaisten liitto kartoitti ammatteja ja työtehtäviä, joissa näkövammaiset työntekijät ja yrittäjät työskentelevät. Ammattitietopankki tarjoaa tietoa näistä ammateista, näkövamman aiheuttamista haasteista työssä ja ratkaisuista haasteisiin.

Ammattitietopankki on tarkoitettu erityisesti ammatinvalintavaiheessa oleville nuorille ja ammattia vaihtaville näkövammaisille henkilöille. Se tarjoaa käytännön tietoa myös työnantajille, opinto-ohjaajille, te-toimiston henkilökunnalle sekä työterveyshuollolle.

Näkövammaisten tarinat opintopolustaan ja työelämästään kertovat sinnikkyydestä, motivaatiosta, unelmista ja kyvystä sopeutua muuttuviin tilanteisiin.


Palvelumme

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelut on tarkoitettu muun muassa näkövammaisille työnhakijoille, opiskelijoille, työssäkäyville ja yrittäjille sekä työnantajille, työterveyshuolloille, oppilaitoksille ja näkövammaisten lasten vanhemmille koko Suomessa.


Kysy työstä

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelujen asiantuntijat:

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nkl.fi

Meille voi lähettää sähköpostia myös osoitteeseen tyoelamapalvelut@nkl.fi

  • työelämäasiantuntija Marina Baarman, p. 050 378 3556
  • työelämäasiantuntija Mikael Mustonen, p. 050 471 3747
  • työelämäasiantuntija Ville Ukkola, p. 050 463 2588
  • digitalisaatioasiantuntija Ville Lamminen, p. 050 400 2313
  • päällikkö Taru Tammi, p. 050 596 5023

Sivu päivitetty