”Tärkeintä on, ettei jää nä­kö­on­gel­mien kanssa yksin” – Hae kun­tou­tuk­seen!

Koronasta huolimatta kuntoutus jatkuu. Hae meille Kuntoutus-Iirikseen!
Kaksi henkilöä kypärät päässä tandemin päällä pysähtyneinä sillalle, taustalla suuri autotie ja Iiris-keskus.

Yksilöllinen kuntoutus on tarkoitettu näkövammaisille ja näköongelmaisille, niin aikuisille kuin lapsillekin. Myös läheiset ovat tervetulleita.

Kuntoutuksen kustantaa Kela. Yksilöllisessä kuntoutuksessa tuetaan itsenäistä selviytymistä arkielämässä monin tavoin: harjoitellaan liikkumista, tietotekniikan ja apuvälineiden käyttöä sekä vahvistetaan henkisiä ja fyysisiä voimavaroja. Myös vertaistuki on oleellinen osa kuntoutusta.

Koen hyötyneeni suuresti kuntoutuksesta. Valmiuteni näkövamman kanssa pärjäämiseen ovat parantuneet monin tavoin. Olen saanut monipuolisesti apua sekä käytännön ongelmiin että psyykkiseen jaksamiseeni.

Nopeasti kuntoutukseen

Hae kuntoutukseen Kelan lomakkeilla (KU132 Harkinnanvarainen kuntoutus - Ulkoinen linkkitai KU 104 Vaativa lääkinnällinen kuntoutus- Ulkoinen linkki). Hakemuksen liitteenä tulee olla lääkärin B-lausunto tai voimassaoleva kuntoutussuunnitelma. Voit palauttaa lomakkeen postitse Kelalle, osoitteeseen:

Kela
PL 10
00056 KELA.

Meille pääset tarvittaessa nopeastikin. Soitamme ja sovimme kuntoutuksen ajankohdasta kanssasi heti kun olemme saaneet Kelalta päätöksen kuntoutuksestasi.

Tärkeintä on mielestäni se, ettei jää yksin näköongelmiensa kanssa. Apua on saatavilla.

Kuntoutus korona-aikana

Voit osallistua kuntoutukseen turvallisesti myös korona-aikana. Meillä noudatetaan viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeita. Käytämme aina suojamaskeja ja -visiireitä, ja annamme kuntoutujille ja heidän omaisilleen kasvomaskit käyttöön koko kuntoutuksen ajaksi. Huomioimme kaikessa toiminnassamme turvaväleistä ja käsidesin käytöstä.

Lisätietoja

Mikäli sinulle tulee jotain kysyttävää kuntoutuksesta, pienistäkin käytännön asioista, ota rohkeasti yhteyttä:

p. 09 3960 4455
kuntoutus-iiris@nkl.fi


Sivu päivitetty