Sokeva jatkaa Katuluuta-tuotantoa

Näkövammaisten jo 60-luvulta asti valmistamaa Katuluutaa on myyty jo yli 750 000 kappaletta.

8.6.2016

Näkövammaiset ovat valmistaneet käsityönä Katuluutaa Suomessa jo 1960-luvulta alkaen ja niitä on myyty yli 750 000 kappaletta. Perinteisiä käsityönä valmistettuja Katuluutia on ollut myynnissä monissa rautakaupoissa ja verkkokaupoissa.

Aiemmin Katuluudan valmistuksesta on vastannut Näkövammaisten Keskusliiton Sokeva-Käsityö. Jatkossa valmistuksesta ja jälleenmyynnistä vastaa Sokeva Oy- Ulkoinen linkki, jossa luutaa valmistaa käsityönä neljä näkövammaista. Sokeva Oy ottaa näin vastuulleen osan näkövammaisten käsityöntekijöiden työllistämisestä.

Katuluutien valmistusta varten on rakennettu uudet tilat Sokevan pensselitehtaan yhteyteen Vantaalle. Tavoitteena on liki 20 000 katuluudan vuosittainen tuotantotahti, jolloin luutia valmistavien työntekijöiden määrä nousisi neljästä kahdeksaan.

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten Keskusliitto ry. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Sokeva Oy:lle Yhteiskunnallisen yrityksen diplomin.


Sivu päivitetty