Sokeain viikkoa vietetään 13.–20.11.2016

Sokeain viikko on näkövammaisyhdistysten kansallisista teemapäiväperinteistä vanhin.

Marraskuun toisella viikolla vietetään perinteistä Sokeain viikkoa. Ruotsista ja Tanskasta 1920-luvun alussa Suomeen levinneet sokeainpäivät (nykyisin marraskuun 2. ehjä viikko sunnuntaista sunnuntaihin) on näkövammaisyhdistysten kansallisista teemapäiväperinteistä vanhin.

Sokeain viikon tarkoituksena on nostaa esille näkövammaisille tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja, jotka näkyvät paikallisissa ja valtakunnallisissa tempauksissa.

Alueellisia tapahtumia

Esimerkiksi seuraavilla paikkakunnilla tapahtuu Sokeain viikolla:

Helsingin ja Uudenmaan näkövammaiset ry

Omenapiiri Hyvinkäällä

Kaikille uusimaalaisille avoin Omenapiiri ja apuvälineiden esittelytilaisuus Hyvinkäällä järjestökeskus Onnensillassa (Siltakatu 6, Hyvinkää) tiistaina 15.11. klo 12–15. Jutellaan ja vaihdetaan ajatuksia Apple-laitteiden toiminnasta ja tavoista, joilla kukin käyttää laitteita hyödykseen. Ota oma iPhone- tai iPad-laite mukaan tai voit hyvin tulla myös ilman laitettakin kuulolle. Apuvälineiden esittelypisteissä voit tutustua näkövammaisille soveltuviin puhelimiin ja saat tietoa Celian äänikirjojen kuuntelumahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa.

KOKO!-projektista paikalla ovat Kaisa Penttilä, Kalle Haukka, Ibrahim Milanovic ja Ritva Heinlampi.

Tervetuloa mukaan!
Hyvinkään Näkövammaiset ry ja HUNin KOKO!-projekti

Keski-Suomen Näkövammaiset ry

Keski-Suomen näkövammaiset pitävät pimeää kahvilaa valtakunnallisen sokeain viikon kunniaksi Suomen Käsityön museolla 18.-19.11.2016.

Lapin Näkövammaiset ry

16.11. ATK-koulutuspäivä Kemijärvellä klo 10–15

17.–18.11. Tieto kuuluu kaikille – apuvälineiden ja äänikirjapalveluiden esittely Rovaniemen pääkirjaston aulassa.

Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry

Avoimet ovet Oulussa

Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry ja Näkövammaisten liitto ry järjestävät Sokeain viikolla Avoimet ovet -tilaisuuden torstaina 17.11. klo 10–16 osoitteessa Linnankatu 32, Oulu. Valtakunnallista sokeain viikkoa vietetään teemalla ”Palvelujen saavutettavuus ja tiedonsaannin esteettömyys”. Tarjolla tietoa näkövammaisuudesta, apuvälineistä ja palveluista.

Tilaisuudessa mukana:

  • Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry. Alueyhdistyksen esittely, paikalla yhdistyksen työntekijöitä.
  • OYS/Näkökeskus. Näönkuntoutus Oys:n alueella. Esittelypöytä: arjen apuvälineitä, tuntoharjoitteita, simulaatiolasit. Paikalla Näkökeskuksen henkilökuntaa.
  • Opaskoiratoiminnan esittely. Paikalla Ritva Tahvanainen ja opaskoira Bea.
  • Näkövammaisten liitto ry, paikalla Oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sinikka Mäntyjärvi. Näkövammaisten ihmisten sosiaaliturvan ja palveluiden asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.
  • Näkövammaisten liitto ry / Aviris esittelee sokeiden ja heikkonäköisten apuvälineuutuuksia. Esillä tulevat olemaan mm. BlindShell -puhelin ja sen uudet ominaisuudet, erityisesti puhekomennot ja tekstin syöttäminen puheen avulla; Supernova -ohjelma ja sen hyödyntäminen työssä ja opiskelussa. Mukana lisäksi suomea puhuva verensokerimittari sekä useita muita kiinnostavia tuotteita.

Tervetuloa tutustumaan! Aviris tarjoaa osallistujille pullakahvit.

Satakunnan Näkövammaiset ry

Yhdistys järjestää toimintakeskuksessa Porissa avoimet ovet /myyjäiset keskiviikkona 16.11. klo 11–16, jolloin voi mm. tutustua toimintaamme, arjen pieniin apuvälineisiin ja tietotekniikan apuvälineisiin. Jäsenemme myy tekemiään näkövammaisten käsitöitä. Pimeä kahvila kellaritiloissa klo 12–16. Tervetuloa!

Tampereen Seudun Näkövammaiset ry

Tampereen seudun Näkövammaiset ry järjestää yleisötilaisuuden torstaina 17.11. otsikolla Tieto kuuluu kaikille.

Tuottaako puhelimen käyttö ongelmia? Miten saada siihen apua? Tilaisuudessa opastetaan Doro-puhelimen käytössä ja asetusten muokkaamisessa käyttäjäystävällisemmiksi. Esillä myös näkövammaisten kohtuuhintainen numeropalvelu 118.

Yleisötilaisuus 17.11. klo 13-14 Tammelakeskuksessa, Itsenäisyydenkatu 21.

Opaskoiratyön Tuki ry

Opaskoiratyön Tuki ry esittelemässä toimintaansa ke 16.11.2016 klo 12–16.30 Joensuun Prisman kauppakäytävällä. Myynnissä pipoja, tuubihuiveja, joulukortteja, jätkänkynttilöitä yms. mukavaa vaikkapa pukinkonttiin. Tervetuloa tutustumaan!


Sivu päivitetty