Opas­koi­rayh­dis­tys ei hyväksy vä­ki­val­taa koirien kou­lut­ta­mi­ses­sa

Kova kohtelu ei valmista koiraa tulevaan työhönsä. On sekä opaskoirakoulujen että näkövammaisten etu, että valjaissa on hyvinvoiva ja iloinen arjen apuri.

Tiedote 5.3.2021

Opaskoirayhdistys on opaskoirankäyttäjien etujärjestö, jonka tehtävänä on näkövammaisten henkilöiden edunvalvonta sekä koirakoiden kurssi- ja virkistystoiminnan järjestäminen.

Suomessa opaskoiria tuottaa kolme eri toimijaa. Koulusta riippuen on käytössä positiivinen vahvistaminen kuten naksutin, makupalat sekä koiran fyysinen hyvittely ja sanalliset kehut.

Koiran kova kohtelu ei valmista koiraa tulevaan työhönsä, jossa sen tulee pystyä muuttuvassa liikenneympäristössä aktiiviseen ja itsenäisiä päätöksiä vaativiin ratkaisuihin opastaessaan näkövammaista käyttäjäänsä.

Kaltoin kohdeltu, fyysistä tai psyykkistä väkivaltaa kohtaava koira ei suoriudu opaskoiralle suodusta tärkeästä tehtävästään. On sekä koiria tuottavien koulujen sekä koiraa käyttävien näkövammaisten etu, että valjaissa on hyvinvoiva, iloinen ja luotettava arjen apuri ja mitä parhain ystävä.

Lisätietoja

puheenjohtaja Mika Tolvanen
Opaskoirayhdistys ry
p. 050 432 8431

Lue myös


Sivu päivitetty