Saa­vu­tet­ta­vuu­den ja es­teet­tö­myy­den asian­tun­ti­jat apunasi

Kysy meiltä, me autamme saavutettavuus- ja esteettömyysasioissa.
Valkoinen keppi, joka seuraa maassa olevaa kohomerkintää, sekä takana näkyvä jalka.

Tällä sivulla

Näkövammaisten liiton asiantuntijat toimivat näkövammaisten oikeuksienvalvojina saavutettavuusasioissa ja neuvovat palveluiden tuottajia oikeanlaisten ratkaisujen toteuttamiseksi. Näkövammaisten liiton omistama yhteiskunnallinen yritys Annanpura tarjoaa maksullisia koulutus- ja saavutettavuusarviointipalveluita.

Lakisääteinen saavutettavuuden valvonta ja saavutettavuusneuvonta on Etelä-Suomen aluehallintoviraston tehtävänä.

Lue saavutettavuudesta

Lue esteettömyydestä

Ota yhteyttä

Ole yhteydessä saavutettavuus- ja esteettömyysasioissa asiantuntijoihimme.

Tarjoamme keinoja verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuuden parantamiseen esittelemällä niiden käyttöä näkövammaisena ruudunlukuohjelman avulla.

Emme arvioi kokonaisen sivuston tai lomakkeen saavutettavuutta, mutta voit pyytää palautetta sivustostasi näkövammaisilta saavutettavuuden kokemusasiantuntijoilta. Käyttäjien antama palaute ei korvaa saavutettavuuden asiantuntijan suorittamaa arviointia.

  • saavutettavuusasiantuntijat: saavutettavuus@nkl.fi
  • saavutettavuuskoulutukset ja asiantuntija-apu sekä verkkopalvelujen saavutettavuustestaus: Annanpura Oy- Ulkoinen linkki
  • digipalvelulain seuranta, vaikuttamistyö: palvelupäällikkö Iiro Nummela p. 050 464 5339, iiro.nummela@nkl.fi
  • työ-, opiskelu- ja yrittäjätoiminnan ympäristöt: työelämän digitalisaatioasiantuntija Ville Lamminen p. 050 400 2313, ville.lamminen@nkl.fi
  • julkaisut, pankki- ja postipalvelut, julkisen liikenteen palvelut, kulttuuri: järjestöpäällikkö Markku Möttönen p. 050 596 5021, markku.mottonen@nkl.fi.

Konsultoimme rakennetun ympäristön esteettömyyskysymyksissä erityisesti rakennuttajia ja viranomaisia. Rakennuttajat voivat lähettää maksutta suunnitelmia arvioitavaksi. Suunnitelmia arvioidaan näkövammaisten esteettömyyden näkökulmasta, ja samalla annetaan tietoa markkinoilla olevista esteettömyystuotteista. Myös alan opiskelijoille järjestetään koulutusta ja esteettömyyskävelykierroksia Iiriksessä.

  • rakennettu ympäristö, laitteiden fyysinen rakenne: esteettömyysasiantuntija Juha Sylberg p. 050 596 5025, juha.sylberg@nkl.fi.

Sivu päivitetty