Näkövammaisten Liitto logo
Näkövammaisten Liitto logo

Tillgänglighet

Tillgänglighet både i den fysiska världen och i digitala tjänster är viktig för personer med synnedsättning. Genom att ta dessa i beaktande redan i planeringsskedet så kan vi underlätta ett självständigt liv för många.
Nuori nainen istuu sohvalla, hymyilee ja kuuntelee kuulokkeilla, älypuhelin käsissään.

Saavutettava verkkopalvelu tai sovellus on toimiva, selkeä ja helppo käyttää. Saavutettavat sivustot ja palvelut palvelevat paitsi näkövammaisia, myös kaikkia muita käyttäjiä.

Esteettömät ratkaisut takaavat turvallisen liikkumisen ja laitteiden käytön itsenäisesti, riippumatta henkilön näkökyvystä tai muista rajoituksista.

Tiedostojen saavutettavuutta voi parantaa niin kirjoitus-, taitto- kuin tallennusvaiheessakin. Näiltä sivuilta löydät ohjeita saavutettavien dokumenttien ja julkaisujen tuottamiseen.

Tutusta lehdestä ja kirjojen lukemisesta ei tarvitse luopua, vaikka näkö heikkenee, sillä molempia on myös näkövammaisille saavutettavassa muodossa esimerkiksi Luetus®-palvelussa.

Näkövammaisen ihmisen liikkumista helpottavat apuvälineet, kuten valkoinen keppi ja opaskoira. Julkisiin kulkuvälineisiin on tarjolla alennuksia ja palveluja.

Näkövammaisten liiton ja Annanpuran asiantuntijat tarjoavat mielellään apua saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyvissä kysymyksissä.