Tv-ohjelmien ää­ni­teks­ti­tys ja ku­vai­lu­tulk­kaus

Äänitekstitys ja kuvailutulkkaus otetaan käyttöön valitsemalla asetukset-valikosta ensisijaiseksi äänikieleksi hollannin.

Äänitekstitys on tv-kanavien palvelu, jonka voi ottaa käyttöön ilman lisälaitteita tai -ohjelmia. Koneääni lukee automaattisesti kuvaruudulla näkyvän tekstityksen, joten aikaa jää tapahtumien seuraamiseen. Ohjelman omat äänet kuuluvat taustalla.

Kun digitelevision tai digiboksin asetukset-valikosta valitsee ensisijaiseksi äänikieleksi hollannin, koneääni lukee automaattisesti ruudulla näkyvän tekstin.

Kun toissijaiseksi äänikieleksi valitsee suomen tai ruotsin, äänitekstityksen päätyttyä televisio siirtyy automaattisesti puhumaan suomea tai ruotsia.

Yle, MTV3 ja Nelonen äänitekstittävät kaikki vieraskieliset tv-ohjelmat lukuun ottamatta musiikki- ja ajankohtaisohjelmia sekä uutisia.

Yleisradio lähettää vuosittain muutamia ohjelmia kuvailutulkattuna. Kuvailutulkkaus sanallistaa tv-ohjelman visuaalisen puolen. Kuvailutulkkaus otetaan käyttöön samalla tavalla kuin äänitekstitys.


Sivu päivitetty