Näkövammaisten Liitto logoNäkövammaisten Liitto logo
Näkövammaisten Liitto logoNäkövammaisten Liitto logo

Tekojen tiistai

Tekojen tiistaina teemme hyvää. Tule mukaan!

Aika


#TekojenTiistai on kohdistaa huomion yhteisöön ja hyvän levittämiseen tekojen kautta. Haluamme yhdistää ihmisiä lisäämällä tietoisuutta auttamisesta, antamisesta ja lahjoittamisesta.

Voit lähteä mukaan vapaaehtoistyöhön tai hankkia kummilapsen maailmalta - tekosi ei tarvitse olla suuri:
​ulkoiluta naapurin koira, käy kaupassa kiireiselle kaverille tai auta rollaattorin kanssa kulkeva kadun yli. Missiona on kannustaa ihmisiä mukaan tavalla, jonka kukin kokee itselleen ominaisimmaksi. Kuka vain on tervetullut kaappaamaan #TekojenTiistain omakseen ja tekemään siitä näköisensä.

Haastamme sinut tai vaikkapa harrastus- tai ystäväpiirisi mukaan miettimään, miten juuri sinä voisit toimia kehittääksesi yhteisöäsi. ​Voit vaikka lausua kiitoksen, lahjoittaa rahaa, tavaraa tai apuasi, tehdä pienen hyvän teon tai antaa aikaasi vapaaehtoisena. Kohteen voit valita itse.

Ajankohta

Tekojen tiistain ajankohta määräytyy Yhdysvaltojen kiitospäivän mukaan: Black Friday – Cyber Monday – Giving Tuesday. Vuonna 2020 Tekojen tiistai on 1.12. ja seuraavana vuonna 30.11.2021. Päivä on sama ympäri maailmaa.

Katso tulevien vuosien päivät (englanniksi)- Ulkoinen linkki.

Tekojen tiistai -kampanja

Tekojen tiistaita koordinoi Suomessa Vastuullinen Lahjoittaminen ry- Ulkoinen linkki. Tekojen tiistai eli #GivingTuesday on Yhdysvalloista lähtöisin oleva kampanja, joka muistuttaa ihmisiä antamisen ja yhteisön voimasta. Yhtenä sen tavoitteista on tehdä antamiskulttuurista näkyvämpää sosiaalisen median avulla.

Lähde: Tekojentiistai.org


Sivu päivitetty