Sokeiden viikko

Sokeiden viikon ja koko vuoden teemana on "Sano se sanoin". Muistutamme kuvailun tärkeydestä ja puhumme kuvailutulkkauksesta.

Aika


Elokuvan kutsuvierasnäytökset

Näkövammaisten liitto, Specsavers ja näkövammaisyhdistykset järjestävät Sokeiden viikolla Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvakiertueen kymmenellä paikkakunnalla. Näytökset on tarkoitettu näkövammaisille ihmisille ja heidän läheisilleen.

Kiertue:

 • ma 8.11. ja ti 9.11. klo 18 Finnkino Tennispalatsi Helsinki
 • ma 8.11. ja ti 9.11. klo 18 Finnkino Plevna Tampere
 • ma 8.11. ja ti 9.11. klo 18 Finnkino Kinopalatsi Turku
 • ti 9.11. klo 18 Bio Rex Rovaniemi
 • ti 9.11. klo 18 Finnkino Kuvapalatsi Lahti
 • ke 10.11. klo 18 Finnkino Strand Lappeenranta
 • ke 10.11. klo 18 Finnkino Promenadi Pori
 • to 11.11. klo 18 Finnkino Fantasia Jyväskylä
 • to 11.11. klo 18 Finnkino Scala Kuopio
 • to 11.11. klo 18 Finnkino Plaza Oulu.

Elokuvan kesto n. 1,5 h.

Paikallinen näkövammaisyhdistys lähettää kutsut oman paikkakuntansa näytökseen sekä vastaanottaa ilmoittautumiset. Kysythän siis näytöksestä lisätietoja paikallisesta yhdistyksestä.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva on rakkaustarina ja jännityskertomus, jonka inhimillisenä ja huumorintajuisena sankarina nähdään sokea, pyörätuolissa istuva mies.  

Pääosan esittäjä Petri Poikolainen on oikeassa elämässäänkin sokea pyörätuolinkäyttäjä. Näkönsä, liikuntakykynsä ja työnsä näyttelijä hän on menettänyt aggressiivisen MS-taudin seurauksena. 

Leffassa sukelletaan sokean miehen tapaan hahmottaa maailmaa, mikä tekee katsojan kokemuksesta poikkeuksellisen ja mielenkiintoisen. Luvassa on tiukkaa lähikuvaa ja sumeaa tilaa. Nyt ollaan ihan iholla. Tärkeässä osassa on myös äänimaailma: erilaiset efektit, puhe ja musiikki. 

Elokuva on vammaisen miehen roadtrip, mutta kysymyksessä ei ole vammaiselokuva. Sokea mies on itsenäinen ja toimiva ihminen, jolla on palava halu elää omannäköistään elämää, ja sen hän myös tekee! 

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jussi-palkittu Teemu Nikki ja tuottanut It’s Alive Filmsille Jani Pösö. Elokuva voitti syyskuussa Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon Orizzonti Extra -nimisessä sarjassa.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -leffaan on tehty kuvailutulkkaus MovieReading-sovellukselle. Sovellus on maksuton, ja sen voi ladata Android- ja iOS-älypuhelimiin, latauslinkit alla. Sovellus on saatavilla suomeksi, vaikka sovelluskaupat kertovatkin sovelluksesta vain italiaksi.

Muut tapahtumat

Seuraa meitä somessa

Näymme Sokeiden viikolla sosiaalisessa mediassa. Seuraa meitä Facebookissa- Ulkoinen linkki, Twitterissä- Ulkoinen linkki, Instagramissa- Ulkoinen linkki ja Linkedinissä- Ulkoinen linkki.

Lataa Facebook-profiilikuvaasi Sokeiden viikon kehys

Voit osallistua Sokeiden viikkoon lataamalla Facebook-profiilikuvaasi Sokeiden viikon kehyksen. Kehyksiä on kahdenlaisia: näkövammaismerkki näkövammaisten ihmisten käyttöön ja annansilmänauha kaikille muille.

Tee näin:

 1. Siirry osoitteeseen www.facebook.com/profilepicframes- Ulkoinen linkki.
 2. Kirjoita hakukenttään "näkövammaismerkki" tai "Sokeiden viikko" ja paina enter. Huom. Sokeiden viikon annansilmänauha julkaistaan vasta marraskuussa.
 3. Voit kirjoittaa haluamasi tekstin kuvan oheen kohtaan "Lisää kuvaus".
 4. Voit halutessasi määritellä, kuinka kauan näkövammaismerkki on profiilikuvassasi, valitsemalla kohdan "Siirry takaisin edelliseen profiilikuvaan tämän ajan kuluttua" alasvetovalikosta sopivan ajanjakson.
 5. Klikkaa lopuksi "Käytä profiilikuvana".

Lue lisää


Sivu päivitetty