Näin ruu­dun­lu­ki­jaa käytetään -webinaari

Miten ruudunlukuohjelma toimii? Miten voit käyttää sitä itsekin verkkosivujen ja dokumenttien lukemiseen? Miltä verkkosivut kuulostavat sokealle? Tule mukaan maksuttomaan webinaariimme!

Aika


Ruudunlukijat ovat näppäimistöllä käytettäviä tietokoneohjelmia, jotka lukevat käyttäjälleen ääneen verkkosivujen ja muiden tietokonesovellusten sisällöt. Ruudunlukijoita käytetään näppäimistöllä ja paitsi sivun tekstien lukemiseen myös eri valikoiden ja ohjelmien välillä liikkumiseen ilman hiirtä. Niitä käyttävät etenkin sokeat henkilöt, ja verkkosivujen ja muiden sovellusten yhteensopivuus eri ruudunlukijoiden kanssa onkin niiden saavutettavuuden kannalta keskeistä.

Näkövammaisten liiton maksuttomassa Teams-tapahtumassa esitellään käytännössä ruudunlukuohjelman toiminnan periaate. Tilaisuudessa opit, miten voit itsekin käyttää ruudunlukijaa verkkosivujen ja dokumenttien lukemiseen sekä kokeilla, miltä eri verkkosivut kuulostavat sokealle.

Tilaisuudessa Näkövammaisten liiton ict-asiantuntija selaa erilaisia nettisivuja ja täyttää lomakkeen käyttäen maksutonta NVDA-ruudunlukuohjelmaa.

Webinaarista hyötyvät erityisesti saavutettavien verkkopalveluiden suunnittelijat ja kehittäjät, jotka tarvitsevat käytännön tuntumaa ruudunlukijan toimintaan.

Ilmoittautumiset viimeistään 21.6.2021. Saat kokouslinkin sähköpostiisi.

Tilaisuutta ei tallenneta. Järjestämme mahdollisesti myöhemmin toisen vastaavanlaisen tilaisuuden.


Sivu päivitetty