Miten ruu­dun­lu­kuoh­jel­ma toimii? -webinaari

Miten ruudunlukuohjelma toimii? Miten voit käyttää sitä itsekin verkkosivujen ja dokumenttien lukemiseen? Miltä verkkosivut kuulostavat sokealle? Tule mukaan maksuttomaan webinaariimme!

Aika

Paikka

etätilaisuus (Teams)

Samansisältöinen webinaari järjestettiin ensimmäisen kerran 23.6., ja se sai suuren suosion. Moni toivoi uusintaa, ja tässä se nyt tulee!

Sisältö

Ruudunlukijat ovat näppäimistöllä käytettäviä tietokoneohjelmia, jotka lukevat käyttäjälleen ääneen verkkosivujen ja muiden tietokonesovellusten sisällöt. Ruudunlukijoita käytetään näppäimistöllä ja paitsi sivun tekstien lukemiseen myös eri valikoiden ja ohjelmien välillä liikkumiseen ilman hiirtä. Niitä käyttävät etenkin sokeat henkilöt, ja verkkosivujen ja muiden sovellusten yhteensopivuus eri ruudunlukijoiden kanssa onkin niiden saavutettavuuden kannalta keskeistä.

Näkövammaisten liiton maksuttomassa Teams-tapahtumassa esitellään käytännössä ruudunlukuohjelman toiminnan periaate. Tilaisuudessa opit, miten voit itsekin käyttää ruudunlukijaa verkkosivujen ja dokumenttien lukemiseen sekä kokeilla, miltä eri verkkosivut kuulostavat sokealle.

Tilaisuudessa Näkövammaisten liiton ict-asiantuntija selaa erilaisia nettisivuja ja täyttää lomakkeen käyttäen maksutonta NVDA-ruudunlukuohjelmaa.

Kenelle

Webinaarista hyötyvät erityisesti saavutettavien verkkopalveluiden suunnittelijat ja kehittäjät, jotka tarvitsevat käytännön tuntumaa ruudunlukijan toimintaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset viimeistään 9.8.2021. Saat ilmoittauduttuasi kokouslinkin sähköpostiisi.


Sivu päivitetty