Kohti kou­lu­pol­kua -webinaari

Webinaari vanhemmille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille.

Aika

Paikka

Teams-etätilaisuus

Näkövammaisen lapsen koulupolun valmistelut aloitetaan lapsen ollessa 4-vuotias. Webinaarissa saat tietoa siitä, mitä tarkoittaa pidennetty oppivelvollisuus, erityisen tuen päätös ja miten koulunkäynnin aloitus valmistellaan. Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri Onervan- Ulkoinen linkki ohjaava opettaja kertoo näkövammaiselle lapselle ja hänen verkostolleen annettavasta tuesta. Lisäksi käsitellään vapaa-aikaan liittyviä asioita.

Tilaisuus on tarkoitettu vanhemmille sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisille.

Toteutus

Webinaari toteutetaan Teams-sovelluksella. Linkki osallistujille lähetetään sähköpostilla muutama päivä ennen tilaisuutta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset viim. 17.3.2021 alla olevalla sähköisellä lomakkeella tai jaana.engblom@nkl.fi, p. 050 591 8167.

Ohjelma

  • klo 10 Tervetuloa webinaariin
  • klo 10.15 Pidennetty oppivelvollisuus, erityisen tuen päätös ja sen sisältö sekä Valteri-koulu Onervan palvelut oppilaalle ja lähikoululle (ohjaava opettaja Päivi Toikkanen, Valteri Onerva)
  • klo 11.45 tauko
  • klo 12.30 Vammaispalvelut: kuljetuspalvelut ja henkilökohtainen apu vapaa-aikaan, lääkinnällisen kuntoutuksen suunnitelma ja erityishuolto-ohjelma, apuvälineet (oikeuksienvalvonnan asiantuntija Jaana Engblom, Näkövammaisten liitto ry sekä näkövammaisten lasten kuntoutusohjaaja Heli Kujanpää, Tyks)
  • klo 13.15 Vertaistuki lapselle ja perheelle (toiminnanjohtaja Anne Latva-Nikkola, Näkövammaiset lapset ry)
  • klo 13.30 Liikuntaharrastukset ja Soveltavan liikunnan välineet (lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija Kaisa Kiri, Suomen Paralympiakomitea ry)
  • klo 13.45 loppuyhteenveto.

Lisätietoja

oikeuksienvalvonnan asiantuntija Jaana Engblom
Näkövammaisten liitto ry
p. 050 591 8167
jaana.engblom@nkl.fi


Sivu päivitetty