Siirry pääsisältöön

Ylen saa­vu­tet­ta­vuus­vas­taa­va Minna Pöntys ja ku­vai­lu­tulk­ki Anu Aaltonen saivat Pöl­lö­pal­kin­non

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu myöntää Pöllöpalkinnon henkilölle, joka on henkilökohtaisella panoksellaan parantanut näkövammaisten henkilöiden mahdollisuutta nauttia taiteesta ja kulttuurista ja siten heidän elämänlaatuaan.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n tiedote 11.11.2021

Yleisradion saavutettavuusvastaava Minna Pöntys ja kuvailutulkki Anu Aaltonen palkittiin pöllöpalkinnolla Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n 90-vuotisjuhlailtamissa.

Pöllöpalkinto myönnetään Näkövammaisten Kulttuuripalvelun mukaan ”milloin halutaan ja miten halutaan”, mutta aina ihmiselle, joka on henkilökohtaisella panoksellaan parantanut näkövammaisten henkilöiden mahdollisuutta nauttia taiteesta ja kulttuurista ja sitä kautta heidän elämänlaatuaan. Palkinto on näkövammaisen keramiikanharrastajan tekemä pöllöpatsas.

Minna Pöntys on osoittanut henkilökohtaista kiinnostusta näkövammaisten ihmisten palveluiden parantamiseen ja saanut Ylen saavutettavuusvastaavana tuntuvaa edistystä aikaan. Yleisradion kuvailutulkattu suomen- ja ruotsinkielinen ohjelmisto on laajentunut ja tiedotus näkövammaisten suuntaan tehostunut. Minna Pöntys on usein antanut asiantuntemuksensa käyttöömme ja tehnyt sen lämpimästi ja perusteluja pyytämättä.  Minna Pöntys on kuunteleva, helposti tavoitettava asiantuntija, joka osaa katsoa tehtäväkenttäänsä laajasti eri asiakasryhmien näkökulmasta.

Anu Aaltonen on ohjannut Näkövammaisteatterille 12 produktiota. Ohjaajana Anu Aaltonen on aina nostanut riman korkealle ja toteuttanut kunnianhimoisia esityksiä, joista näkövammaiset harrastajat ovat voineet olla ylpeitä. Anu on myös kuvailutulkkauksen uranuurtajana, kuvailutulkkauskouluttajana ja kuvailutulkkina luonut hyviä käytäntöjä erityisesti elokuvien ja television kuvailutulkkauksen kentälle. Kulttuuripalvelun toimijat ovat vuodesta 2005 saaneet arvostaen seurata Anun väsymätöntä ja itseään säästelemätöntä työtä kulttuurinharrastajien hyväksi.

Pöllöpalkinto on aiemmin luovutettu kirjailija Juha Hurmeelle ja Suomen elokuvasäätiön levityspäällikkö Harri Ahokkaalle.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry on valtakunnallinen näkövammaisten kulttuuriyhdistys, joka järjestää kulttuuritoimintaa näkövammaisille ja edistää taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta. Tänä vuonna 90-vuotisjuhlaansa viettävä yhdistys on myös kuvailutulkkauksen asiantuntijajärjestö.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Timo Kuoppala, Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry
p. 050 352 1395
timo.kuoppala55@gmail.com

kulttuurituottaja Tanja Rantalainen, Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry
p. 040 964 9288
tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi