Podcastit

Näkövammaisten liiton podcastin kautta voit kuunnella haastatteluja ja historiaohjelmia ja saat vinkkejä esimerkiksi sovellusten, ohjelmien ja tekniikan käyttöön.
Vaalea labradorinnoutaja istuu, käsi pitää kiinni opaskoiravaljaista.

Tällä sivulla

Podcastimme

Voit kuunnella kaikkia podcastejamme ja muita äänitallenteitamme Soundcloud-palvelusta- Ulkoinen linkki, ja löydät ne myös esimerkiksi Spotifysta- Ulkoinen linkki.

Podcastistamme löytyy niin painavaa asiaa kuin kevyttäkin kuunneltavaa. Tutustu esimerkiksi näkövammaisten nuorten Nyöri-nettiradioon.

Joidenkin podcastien sisällöt löytyvät myös kirjallisina (ppt-, rtf- ja/tai pdf-muodossa) tältä sivulta.

Mikä on podcast?

Podcasteilla tarkoitetaan internetistä löytyviä ääni- tai videotallenteita, joita voi kuunnella tai katsella joko suoratoistona omalla tietokoneella tai ladata tallenteen toistettavaksi esimerkiksi kannettavaan mp3-soittimeen tai älypuhelimeen.

Podcasteja voi seurata juuri itselleen sopivana ajankohtana ja sopivassa tilanteessa. Sitä voi kuunnella hetken ja jatkaa samasta kohdasta myöhemmin.

Podcast-syöte

Ääni- tai videomateriaalin lisäksi podcastiin kuuluu olennaisena osana syöteosoite, jonka avulla podcastien toisto-ohjelmat osaavat järjestää podcast-syötteen jaksot ilmestymispäivän perusteella oikeaan järjestykseen.

Näkövammaisten liiton podcastin syöteosoite on: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:281939335/sounds.rss- Ulkoinen linkki

Kun podcastin syöteosoite tallennetaan internet-selaimeen tai podcasteja toistavaan ohjelmaan, puhutaan podcastin tai podcast-syötteen tilaamisesta.

Tilaa podcast

Internet Explorer -selain

Tallenna Näkövammaisten liiton podcast-osoite Internet Explorer -selaimessa näin:

  • Siirry Internet Explorer -selaimella Näkövammaisten liiton podcast-syötteen sivulle- Ulkoinen linkki.
  • Selain ilmoittaa avautuvalla sivulla, että olet tarkastelemassa usein päivittyvää syötettä ja antaa lisätietoja syötteen tilaamisesta.
  • Paina sivulla olevaa Tilaa tämä syöte -painiketta, ja selain tallentaa syöteosoitteen.

Pääset tarkastelemaan Internet Explorer -selaimeen tallennettujen syötteiden luetteloa painamalla näppäinyhdistelmää control+g.

iPhonen Podcastit-sovellus

  • Avaa iPhonesta löytyvä Podcastit-sovellus.
  • Valitse näytön oikeassa alareunassa oleva Haku-painike.
  • Kirjoita hakukenttään Näkövammaisten liitto ja paina Etsi-painiketta.
  • Valitse hakutuloksista löytyvä Näkövammaisten liitto -podcast.
  • Näkyviin avautuu podcastin kuvaus, jonka lisäksi näkyvissä on myös Tilaa-painike. Paina Tilaa-painiketta, ja ohjelma tallentaa tilauksesi.

Kaikki tilatut podcastit löytyvät sovelluksen kohdasta "Omat podcastit".

Iirisradio

Iirisradio lähettää suoria lähetyksiä Näkövammaisten liiton tapahtumista.

Kuuntele Iirisradion lähetystä- Ulkoinen linkki. Jos linkki ei toimi, kopioi tästä osoite selaimen osoiteriville: http://radio.nkl.fi:8000/iiris.mp3.m3u

Anna palautetta podcasteista

Palautetta liiton podcastista voit lähettää osoitteella nettiradio@nkl.fi.

Palautetta ja juttuvinkkejä nuorten nettiradio Nyörille voi lähettää osoitteella nyorijutut@gmail.com.


Sivu päivitetty