Ver­tais­tu­ki

Alueyhdistykset ja toimialayhdistykset järjestävät monenlaista toimintaa eri puolilla Suomea. Näkövammaisten liiton sähköisillä kanavilla voi vaihtaa ajatuksia.

Alueyhdistykset ja toimialayhdistykset

Suomessa toimii yhteensä 14 alueellista näkövammaisyhdistystä, ja yksi niiden tärkeistä tehtävistä on järjestää harrastus- ja virkistystoimintaa. Monilla yhdistyksillä on myös paikallisia näkövammaiskerhoja, mutta palvelujen sisältö vaihtelee yhdistyksittäin. Myös valtakunnallisten jäsenyhdistysten kautta voi löytää mielekästä vertaistoimintaa.

Lisätietoja yhdistystoiminnasta saa alueyhdistyksistä, Näkövammaisten liiton järjestöpalveluista ja oikeuksienvalvonnan asiantuntijoilta.
  • Järjestöpäällikkö p. 09 3960 4655 tai 050 596 5021
  • Järjestötoiminnan suunnittelija p. 09 3960 4669

Näkövammaisten keskustelukanavat

Növammaisten keskustelukanavat tarjoavat alustan näkövammaisten ihmisten vertaistukeen ja tiedottamiseen. Palvelussa on kymmeniä sähköpostilistoja, joiden aihepiirit vaihtelevat mobiililaitteiden käytöstä järjestöpolitiikkaan ja uusista tuotteista uskontoon. Osa kanavista on varattu pelkästään tiedottamiselle.

Skypen ryhmäkeskustelut

Skypen ryhmäkeskustelupalvelu toimii vertaistuellisena keskustelukanavana. Keskusteluihin voi liittyä mukaan selaimen tai Skypen sovelluksen avulla.

Facebook

Facebookissa toimii suomenkielisiä ryhmiä ja sivuja, joiden yhdistävä tekijä on näkövamma. Jos jokin alla olevista linkeistä ei toimi, ryhmät ja sivut löytyvät Facebookin hakutoiminnolla. Olethan ystävällinen ja ilmoitat hajonneesta linkistä sähköpostilla liiton tiedotukseen tiedotus(ät)nkl.fi.

Näkövammaisten liitto Twitterissä