Ver­tais­tu­ki

Alueyhdistykset ja toimialayhdistykset järjestävät monenlaista toimintaa eri puolilla Suomea. Näkövammaisten liiton sähköisillä kanavilla voi vaihtaa ajatuksia.

Alueyhdistykset ja toimialayhdistykset

Suomessa toimii yhteensä 14 alueellista näkövammaisyhdistystä, ja yksi niiden tärkeistä tehtävistä on järjestää harrastus- ja virkistystoimintaa. Monilla yhdistyksillä on myös paikallisia näkövammaiskerhoja, mutta palvelujen sisältö vaihtelee yhdistyksittäin. Myös valtakunnallisten jäsenyhdistysten kautta voi löytää mielekästä vertaistoimintaa.

Lisätietoja yhdistystoiminnasta saa alueyhdistyksistä, Näkövammaisten liiton järjestöpalveluista ja oikeuksienvalvonnan asiantuntijoilta.
  • Järjestöpäällikkö p. 09 3960 4655 tai 050 596 5021
  • Järjestötoiminnan suunnittelija p. 09 3960 4669

Vertaistukea sähköpostitse

Postirobotti on Näkövammaisten liiton ylläpitämä sähköinen vertaistukipalvelu, johon kuuluu kymmeniä sähköpostilistoja erilaisille keskusteluaiheille ja tiedottamiseen. Aihepiirit vaihtelevat mobiililaitteiden käytöstä järjestöpolitiikkaan ja uusista tuotteista uskontoon. Jotkut listat on varattu pelkästään tiedottamiselle.

Skypen ryhmäkeskustelut

Skypen ryhmäkeskustelupalvelu toimii vertaistuellisena keskustelukanavana. Keskusteluihin voi liittyä mukaan selaimen tai Skypen sovelluksen avulla.

Facebook

Facebookissa toimii suomenkielisiä ryhmiä ja sivuja, joiden yhdistävä tekijä on näkövamma. Jos jokin alla olevista linkeistä ei toimi, ryhmät ja sivut löytyvät Facebookin hakutoiminnolla. Olethan ystävällinen ja ilmoitat hajonneesta linkistä sähköpostilla liiton tiedotukseen tiedotus(ät)nkl.fi.

Näkövammaisten liitto Twitterissä