Tu­le ke­hit­tä­mään osaa­mis­ta­si: Yrit­tä­jän am­mat­ti­tut­kin­to

Mieshenkilö, jolla on lippalakki päässä, tutkii kannettavan tietokoneen ruutua.

Vammaisten yrittäjän ammattitutkinto, yritystoiminnan kehittämisen osaamisala tai suunnittelemisen ja käynnistämisen osaamisala

Yrittäjä, haluatko saada lisää liikevaihtoa, kannattavuutta, palkkaa tai kasvua? Haluatko kehittää osaamistasi markkinoinnissa, myynnissä, sähköisessä kaupankäynnissä tai somemarkkinoinnissa?

Tule mukaan suosittuun koulutukseen kehittämään yrittäjäosaamistasi ja omaa yritystäsi.

Yritystoiminta vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja siihen saat konkreettisia keinoja yrittäjän ammattitutkinnolla. Koulutus auttaa sinua yrittäjälle tyypillisten kipupisteiden tunnistamisessa ja hallitsemisessa. Tehtävät ja työvälineet auttavat sinua hallinnoimaan ja suunnittelemaan paremmin yritystoimintaasi. Opit suunnittelemaan ja tekemään korjausliikkeitä tuloksen parantamiseksi.

Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi klinikkatyöskentelyä erilaisten haasteiden ratkaisemiseksi, henkilökohtaista yritysneuvontaa sekä pienryhmämentoroinnin. Mentoreina toimii kokeneita yrittäjiä, joilla kaikilla on erittäin vahva liiketoiminnan kehittämisen osaaminen. Mentorointiryhmät ovat kolmen hengen ryhmiä.

Kenelle?

Koulutus sopii sinulle, joka toimit päätoimisena tai sivutoimisena yrittäjänä ja haluat kehittää yritystoimintaasi, lisätä kannattavuutta ja kasvua. Yritystoimintaa suunnittelevalle, joka on aloittamassa ja käynnistämässä liiketoimintaa lähitulevaisuudessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen pääteemat

 • Tuotteistaminen
 • Hinnoittelu ja kaupallistaminen
 • Yritystalouden johtaminen, verotus, tulos
 • Markkinoinnin ja myynnin toteuttaminen ja tehostaminen
 • Sopimukset ja lakiasiat
 • Sähköinen liiketoiminta ja somemarkkinointi

Yrittäjän ammattitutkinnon osat

Pakollinen osa - toimivat yrittäjät:

 • Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen
 • Lisäksi toimivat yrittäjät valitsevat valinnaisista tutkinnon osista kaksi valinnaista

Yritystoimintaa suunnittelevat

 • Yritystoiminnan suunnittelemisen ja käynnistämisen osaamisala
 • Lisäksi yritystoimintaa suunnittelevat valitsevat valinnaisista tutkinnon osista yhden valinnaisen

Valinnaiset osat, joista valitset:

 • Tuotteistaminen
 • Taloushallinto
 • Myynti ja markkinointi
 • Sähköinen liiketoiminta

Käytännön toteutus

Koulutus johtaa valtakunnalliseen Yrittäjän ammattitutkintoon. Koulutus toteutetaan päätoimisille yrittäjille oppisopimuskoulutuksena (maksuton). Sivutoimisille yrittäjille tai suunnitteleville omaehtoisena, jolloin hinta on opiskelijalle 200 euroa.

Koulutuksessa on 10 lähipäivää noin kerran kuussa arkisin klo 9-16 ajanjaksolla 5.9.2019–31.10.2020. Lähipäiviin liittyvät oppimistehtävät tehdään omaan yritykseen ja yritystoiminnan kehittämiseen tai yritystoiminnan suunnittelemiseen ja käynnistämiseen. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu myös henkilökohtaista yritysneuvontaa oman yritystoiminnan kehittämiseen tai yritystoiminnan suunnitteluun ja aloittamiseen sekä yksilö- ja ryhmäohjauksia tutkinnon suorittamiseksi. Koulutuksessa tukenasi ovat kokeneet yrittäjämentorit, joilta saat neuvoja yritystoimintasi kehittämiseen.

Kouluttajana ryhmässä toimii Tarja Pursiainen. Tarja Pursiainen on kokenut yrittäjä itsekin ja Activeworking Oy:n perustaja. Hän on tavoitteellisen menestyksen, jaksamisen, vuorovaikutuksen ja oman onnistumisen organisoinnin puolestapuhuja.

Lähipäivät toteutamme Iiris-keskuksessa (Näkövammaisten liitto), os. Marjaniementie 74, Helsinki.

Esteettömyys ja saavutettavuus

Toteutamme koulutuksen Iiris-keskuksen esteettömissä tiloissa, jossa on helppo liikkua apuvälineillä (esim. pyörätuoli, opaskoira) ja luentotiloissa on kuulovammaisille induktiosilmukka. Lisäksi näkö- ja liikuntavammaisilla on mahdollisuus saada apua Antell-ravintolassa. Kauempaakin tuleville on mahdollisuus majoittua Iiriksen majoituspalveluissa, jonne varaukset Seijalle seija.viitanen@nkl.fi tai p. 09 3960 4431. Koulutusmateriaalit on saatavilla tarpeen mukaan pistekirjoituksella, isokirjoituksella tai sähköisesti tietokoneen apuvälineillä saavutettavassa muodossa.

Opiskeluapurahoja näkövammaisille

Näkövammaisten on mahdollista hakea avustusta koulutuskustannuksiin ja ammattitutkintostipendiin apurahatahoilta, joista listan löydät tämän linkin kautta   https://www.nkl.fi/fi/etusivu/palvelut_nakovammaisille/opiskelu/apurahoja-opiskelijalle

Koulutukseen hakeminen

Jokainen hakija haastatellaan ja opiskelijavalinnat tehdään näiden perusteella. Hae koulutukseen 9.8.2019 mennessä tämän linkin kautta

https://www.careeria.fi/koulutus/?educationid=5145-5

Jos hakemuksen täyttämisessä tulee tietokoneen apuvälineillä ongelmia, ota yhteyttä NKL:n digitalisaatioasiantuntijaan: ville.lamminen@nkl.fi tai p. 050 400 2313.

Lisätietoja koulutuksesta

Tarja Pursiainen, 040 773 6234 tai tarja.pursiainen@activeworking.fi

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Careerian ja Näkövammaisten liiton kanssa.

"Ennen yrittäminen oli sellaista haahuilemista, epämääräistä, ei tavoitteellista. Koin, etten oikeastaan edes ollut yrittäjä, vaikka minulla toiminimi olikin. Koulutuksessa oli pakko miettiä perusasiat alusta asti huolellisesti ja se nostikin itsetuntoa ja selkiytti asioita tosi paljon. Aikaisemmin hoin, etten ymmärrä mitään talouspuolesta. Loistavan opettajan opastuksessa tästä möröstä tuli ystävä ja nyt oman yrityksen talouden tutkiminen innostuttaa kuukausittain. Nyt olen yrittäjä ja ylpeä siitä, ja se on aika lailla ammattitutkinnon ansiota. Suosittelen tätä tosi lämpimästi kaikille yrittäjille!"
- yrittäjä Riikka Hänninen / Laululähde

Careerian logo, jossa on vasemmalla mustilla viivoilla tehty C-kirjain ja oikealla lukee sana Careeria.