Ter­ve­tu­loa tu­tus­tu­maan uu­siin Dai­sy-soit­ti­miin!

Tiedonsaantipalvelut vierailee keväällä 2019 esittelemässä uusia Daisy-soitinmallieja ja Lehtikuuntelu-palvelua. Tervetuloa tapaamaan meitä paikan päälle ja tutustumaan uusiin Daisy-soittimiin!

Esittelemme Lehtikuuntelu-palvelua ja miten voit kuunnella Daisy-soittimella näkövammaisten äänilehtiä ilman cd-levyjä ja tietokonetta. Tilaamasi lehdet tulevat suoraan soittimeen ja saat lehtiä luettavaksi jo aamulla heti niiden ilmestyttyä.

Lehtikuuntelu-palveluun sopivia Daisy-soittimia ovat Victor Reader Stratus 4i ja 12i, Webbox3 sekä kannettava taskukokoinen malli Victor Reader Stream2. Laitteissa ei ole cd-asemaa. Victor Reader-laitteita toimitetaan jo ja Webboxia aletaan toimittaa hieman myöhemmin.

Lehtikuuntelun valikoimissa on valtakunnallisia lehtiä kuten Helsingin sanomat ja Iltasanomat sekä lukuisia sanomalehtiä. Saat kuunneltavaksi myös aikakaus- ja asiakaslehtiä, alueellisia julkaisuja ja järjestöjulkaisuja. Esimerkiksi Iltasanomat, Iltalehti, Maaseudun Tulevaisuus, Suomen kuvalehti, Viikon tv- ja radio-ohjelmat, Pirkka ja Yhteishyvä. Koko valikoimaan voit tutustua linkistä Luettavaa.

Jotta voit kuunnella lehtiä ilman cd-levyjä, tarvitaan internetyhteys. Jos kotitaloudessasi ei ole internetyhteyttä, Näkövammaisten liitto voi lainata Kuuntelukaista-mobiililiittymän sitä varten. Lehtikuuntelupalvelu ja Kuuntelukaista edellyttävät vähintään 50 prosentin näkövamman haitta-astetta.

Esittelyt paikkakunnilla

Vuoden 2019 esittelyt:

Joensuu pe 26.4 klo 9 -11
Lisätietoa Pohjois-Karjalan näkövammaisten yhdistyksestä