sivua päivitetty 29.8.2018
Ter­ve­tu­loa tu­tus­tu­maan uu­siin Dai­sy-soit­ti­miin!

Tiedonsaantipalvelut jatkaa syksyllä 2018 uusien Daisy-soitinmallien ja Lehtikuuntelu-palvelun esittelyä alueilla. Tervetuloa tapaamaan meitä paikan päälle ja tutustumaan uusiin Daisy-soittimiin!

Esittelemme Lehtikuuntelu-palvelua ja miten voit kuunnella Daisy-soittimella näkövammaisten äänilehtiä ilman cd-levyjä ja tietokonetta. Tilaamasi lehdet tulevat suoraan soittimeen ja saat lehtiä luettavaksi jo aamulla heti niiden ilmestyttyä.

Lehtikuuntelu-palveluun sopivia Daisy-soittimia ovat Victor Reader Stratus 4i ja 12i, Webbox3 sekä kannettava taskukokoinen malli Victor Reader Stream2. Laitteissa ei ole cd-asemaa. Victor Reader-laitteita toimitetaan jo ja Webboxia aletaan toimittaa hieman myöhemmin.

Lehtikuuntelun valikoimissa on valtakunnallisia lehtiä kuten Helsingin sanomat ja Iltasanomat sekä lukuisia sanomalehtiä. Saat kuunneltavaksi myös aikakaus- ja asiakaslehtiä, alueellisia julkaisuja ja järjestöjulkaisuja. Esimerkiksi Iltasanomat, Iltalehti, Maaseudun Tulevaisuus, Suomen kuvalehti, Viikon tv- ja radio-ohjelmat, Pirkka ja Yhteishyvä. Koko valikoimaan voit tutustua linkistä Luettavaa.

Jotta voit kuunnella lehtiä ilman cd-levyjä, tarvitaan internetyhteys. Jos kotitaloudessasi ei ole internetyhteyttä, Näkövammaisten liitto voi lainata Kuuntelukaista-mobiililiittymän sitä varten. Lehtikuuntelupalvelu ja Kuuntelukaista edellyttävät vähintään 50 prosentin näkövamman haitta-astetta.

Esittelyt paikkakunnilla

Rovaniemi ke 5.9 klo 14–17
Lisätietoa alueyhdistyksen verkkosivuilla

Kajaani ke 19.9 klo 10.30–12.30

Oulu 26.9 klo 13–17
Lisätietoa alueyhdistyksen verkkosivuilla

Hyrylä (Keski-Uusimaa) ke 17.10 klo 13–15
Lisätietoa alueyhdistyksen verkkosivuilla

Nurmijärvi 25.10 to klo 12–15
Lisätietoa alueyhdistyksen verkkosivuilla

Tuusula, Majatalo Onnela 27.10 la klo 12–15
Suomen Sokeat ry:n juhalaseminaarissa on lauantaina 27.10 esillä Lehtikuunteluun sopivat Daisy-soittimet sekä Luetus® iOS-laitteille.
Lisätietoa Suomen Sokeat ry:n verkkosivuilla

Mikkeli 14.11 ke klo 15–17
Lisätietoa alueyhdistyksen verkkosivuilla

Lohja (Länsi-Uusimaa) 21.11 ke klo 13–15
Lisätietoa alueyhdistyksen verkkosivuilla

Paikkakuntalistaa täydennetään sitä mukaa kun tapahtumia saadaan sovittua. (Keväällä vierailut toteuttiin seuraavilla paikkakunnilla: Hyvinkää, Joensuu, Jyväskylä, Kokkola, Kouvola, Kuopio, Lappeenranta, Pori, Seinäjoki ja Tampere).

Tarkemmat tiedot tapahtumista saat alueesi yhdistyksestä.Yhteystiedot löydät yhdistysten verkkosivuilta: Alueyhdistykset