15.10.2019
Val­koi­sen ke­pin päi­vä 15.10.

Hyvää kansainvälistä valkoisen kepin päivää! Alle on koottu päivän tapahtumia: 

Helsinki

Kello 13 julkistetaan Iiris-keskuksessa (Marjaniementie 74) tilataideteos White noise, joka koostuu käytöstä poistetuista valkoisista kepeistä. Teoksen ovat toteuttaneet näkövammaiset taiteilijat Maarit Hedman ja Erja Tulasalo. Teos on aiemmin ollut esillä Helsingissä Laituri-näyttelytilassa ja Kulttuurikeskus Stoassa. Nyt se sijoitetaan Iiriksen kolmanteen kerrokseen infotiskin taakse ja jää sinne pysyvästi. 

Iiris-keskuksen Braille-salissa kello 16-17 Näkövammaisten liiton juristien Elli Björkbergin ja Elina Ketosen webinaari kuljetuspalveluista. Webinaariin voi tulla paikan päälle kuulolle tai osallistua nettiradion kautta. Tallenne tulee myöhemmin Näkövammaisten liiton nettisivuille kuunneltavaksi. Facebook-tapahtuma. 

Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset, Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys ja sähköpotkulautoja vuokraava Voi järjestävät Kansalaistorilla kello 15-19 tapahtuman, jossa  yli 18-vuotiaat pääsevät kokeilemaan sähköpotkulaudalla ajamista ja kuka tahansa pääsee kokeilemaan, millaista on kulkea näkövammaisena kaupungin vilskeessä, kun kulkuväylille on jätetty potkulautoja seisomaan ja lojumaan. Lisätietoa HUN:n verkkosivuilla. 

Tampere

Tule mukaan tekemään näkövammaisyhteisöä näkyväksi valkoisen kepin päivän marssille! Kokoonnutaan klo 12.00 Hämeenpuiston Näsijärvenkadun päässä ja kuullaan ennen marssille lähtöä pieni puhe. Kulkue suuntaa läpi Hämeenpuiston, kulkien Satamakatua pitkin Laukontorille ja Vuolteensillan kautta Ratinan kauppakeskukseen, jossa meitä odottavat pullakahvit. Sitovat ilmoittautumiset näkövammaistyön asiantuntija Annamari Tuomiselle annamari.tuominen(a)tsnv.fi. Marssille ovat tervetulleita sekä kepilliset että kepittömät ja myöskin nelijalkaiset marssijat!

Ulvila

Satakunnan Näkövammaiset järjestää Ulvilan kirjastossa (Koulukuja 2) kello 11-15 Valkoisen kepin päivän tapahtuman. Tule katsomaan videot näkövammaisen henkilön kohtaamisesta sekä opastamisesta (kesto 4 min). Videot 15 min välein. Infoa Celian äänikirjoista ja kuuntelulaitteista. Mahdollisuus kokeilla eri näkövammoja simulaatiolaseilla sekä liikkumista valkoisen kepin avulla. Esillä arjen apuvälineitä.

Järjestäjät: Satakunnan Näkövammaiset, Näkövammaisten liitto ja Ulvilan kirjasto.

Ilmajoki

Pohjanmaan Näkövammaiset järjestää Ilmajoella klo 12-15.30 Apuväline-infopäivän. Tarjolla on tietoa ja tutustumista näköön liittyviin apuvälineisiin. Paikka: Ilmajoen srk / Kellosali, Kirkkotie 37. Ohjelma Pohjanmaan Näkövammaisten verkkosivuilla