Ta­sa­val­lan pre­si­den­tin tervehdys 90-vuo­ti­aal­le liitolle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö onnittelee Näkövammaisten liittoa 90 vuoden aktiivisesta taipaleesta.

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.6.2018

Näkövammaisten liitto saavuttaa tänä vuonna kunnioitettavan 90 vuoden iän. Vuosikymmenten aikana näkövammaisten asioista on pidetty huolta aktiivisesti ja vaikutettu laajasti suomalaisessa yhteiskunnassa. Asiat ovat parantuneet, mutta työtä on edelleen jäljellä.

Kun puhutaan ihmisen kohtaamasta vammasta, niin meidän olisi aina syytä muistaa, ettei ihmisellä itsellään ole mahdollisuutta päättää omalle kohdalleen osuvaa vammaa ja sen vakavuutta. Siksi pidän tärkeänä muistuttaa, että vammasta tai vammoista huolimatta me kaikki olemme ihmisiä elämän iloinemme ja suruinemme. Pidän erityisen tärkeänä liiton toimintaa tukemassa näkövammaisten mahdollisuuksia omaehtoiseen, turvalliseen ja runsassisältöiseen elämään. Osallisuus yhteiskunnassa voi vaatia erityistä tukea vamman vuoksi, mutta se on Suomen keskeisiä vahvuuksia; tuetaan ja autetaan siis jatkossakin kaikkia olemaan osallisina suomalaisessa yhteiskunnassa.

Näkövammaisten liitto tekee arvokasta työtä varmistaessaan, että näkövammaisten tarvitsemat palvelut kehittyvät sekä tarpeet tulevat kuulluiksi. Ja vielä tavalla, jossa myös lukuisille aktiivisille toimijoille annetaan mahdollisuus tehdä ja vaikuttaa.
Näkövammaistyötä tehdään useissa yhdistyksissä, joiden tarvitsemana tukena Näkövammaisten liitto on toiminut menestyksekkäästi jo vuosikymmenien ajan.

Haluan onnitella Näkövammaisten liittoa 90 vuoden aktiivisesta taipaleesta ja toivottaa menestystä myös tuleville vuosikymmenille.

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jolla on päällään tumma puku ja sininen solmio. Hänellä on vaaleanruskeat hiukset ja hän hymyilee.

Sivu päivitetty