Spec­sa­ver­sin ke­sä­kam­pan­ja keräsi 20 000 euron lah­joi­tuk­sen nä­kö­vam­mais­työ­hön

Lahjoituksen tekee kampanjan keulakuva, koko Suomen suosikkiurheilija Kaisa Mäkäräinen.

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.9.2018

Yhä useampi suomalainen on näkövammainen: Suomessa asuu vähintään 55 000 heikkonäköistä tai sokeaa ihmistä, ja määrä tulee väestön ikääntyessä vain kasvamaan. Kesän aikana Specsavers on tarjonnut liikkeissään ilmaisen näöntutkimuksen, ja tekee nyt jokaista tehtyä tutkimusta kohden lahjoituksen näkövammaistyölle. Yhteensä Specsavers lahjoittaa näkövammaisten arkea tukevaan toimintaan 20 000 euroa.

Vuodenvaihteessa julkaistun silmäterveysraportin mukaan jopa noin 67 000 suomalaisella ennustetaan vuoteen 2030 mennessä olevan jonkinasteinen näkövamma. Moni näköön vaikuttava sairaus voidaan hoitaa sitä paremmin, mitä varhaisemmassa vaiheessa se havaitaan. Siksi Specsavers halusi kesän kampanjallaan kannustaa suomalaisia tarkastuttamaan näkönsä säännöllisesti ja kerätä samalla varoja näkövammaistyöhön.

- Varhaisen havainnoinnin avulla monet näkövammat ja -ongelmat olisivat ennaltaehkäistävissä – siksi haluamme rohkaista suomalaisia tarkastuttamaan silmänsä säännöllisesti. Sokeita tai heikkonäköisiä on Suomessa paljon, ja meille onkin tärkeää myös tukea heidän selviytymistään erilaisissa arjen toiminnoissa, kertoo Specsaversin Suomen maajohtaja Erkki Tala.

Tukea näkövammaisten arkeen ympäri Suomen

Kesän kampanjan aikana näöntutkimukseen pääsi Specsaversin liikkeissä veloituksetta, ja samalla Specsavers sitoutui lahjoittamaan jokaista tehtyä näöntutkimusta kohden 50 senttiä Näkövammaisten liitolle. Tänään keskiviikkona Specsavers lahjoitti 20 000 euron potin Näkövammaisten liitolle, joka Specsaversin linjausten mukaisesti jakaa varat liiton 14 alueyhdistyksen kesken näkövammaisten arkea tukevaan työhön. Lahjoituksen tekee kampanjan keulakuva, koko Suomen suosikkiurheilija Kaisa Mäkäräinen.

- Hyvää näköä tulee helposti arvostaneeksi vasta, kun sen menettää. Ampumahiihtäjänä hyvä näkö on minulle kaikki kaikessa, ja itselleni on tärkeää huolehtia silmieni terveydestä säännöllisesti. Onkin hienoa saada olla mukana rohkaisemassa suomalaisia pitämään huolta näöstään ja tukea samalla tärkeää näkövammaistyötä, iloitsee Mäkäräinen.

Näkövammaisten liitto ry edistää sokeiden ja heikkonäköisten ihmisten oikeuksien toteutumista, tuottaa erityispalveluja ja toimii Suomessa asiantuntijana näkövammaisuuteen ja näkemiseen liittyvissä asioissa.

- Esimerkiksi työelämässä ja opiskelussa mukana pysyminen ja digitalisoituvassa maailmassa pärjääminen huolettaa monia näkövammaisia. Meidän tehtävämme on tarjota heille tukea ja neuvontaa. Onkin todella hienoa, että työtämme halutaan tukea – tämän lahjoituksen turvin alueyhdistyksemme voivat järjestää useampia tapahtumia, joissa näkövammaiset kohtaavat ja saavat vertaistukea, kiittelee hallituksen puheenjohtaja Sari Loijas Näkövammaisten liitto ry:stä.

Lisätietoja

Specsavers.fi/naonhuolto- Ulkoinen linkki

maajohtaja Erkki Tala, Specsavers Finland, 040 5741192, erkki.tala@specsavers.com
Viestintäjohtaja Irene Hernberg, Specsavers Finland, 040 662 5866, irene.hernberg@specsavers.com

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 700 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2017 yli 2,9 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketjun suomalaisten paikallisyrittäjien omistuksessa oleva liikeverkosto kattaa koko maan. Specsaversillä on alan suurin liikekohtainen liikevaihto.  www.specsavers.fi- Ulkoinen linkki

Vasemmalla Kaisa Mäkäräinen vaaleansinisessä paidassa ja oikealla Sari Loijas mustassa puserossa. He pitelevät välissään iso shekin näköistä julistetta, jossa näkyy summa 20 000 euroa.
Vasemmalla Kaisa Mäkäräinen ja oikealla Näkövammaisten liiton puheenjohtaja Sari Loijas.

Sivu päivitetty