Sokeain kuun­nel­ma­pal­kin­to jul­kis­te­taan huh­ti­kuus­sa

Koronapandemia on houkutellut ihmiset kuuntelemaan. Äänikirjat, podcastit ja kaikenlainen äänimateriaali on kulunut korvissa koronakävelyillä ja sohvankulmissa.

Tiedote 17.3.2021

Legendaarinen Sokeain kuunnelmapalkinto jaetaan perjantaina 9.4.2021 jo 54. kerran.

Voittajan valitsee kuusijäseninen raati, joka koostuu kuunnelmista innostuneista ja niitä aktiivisesti kuuntelevista sokeista ja heikkonäköisistä ihmisistä.

Kuunnelma on omaleimainen taidemuoto, jonka rikas äänimaailma synnyttää kuulijassaan voimakkaita ja vivahteikkaita mielikuvia. Kuunnelmalla on vahvat historialliset juuret ja se ansaitsee paikkansa audiotaiteen ja -viihteen joukossa. Sokeain kuunnelmaraadin tehtävä on muistuttaa tästä.

Sokeain kuunnelmaraadin taustayhteisö on valtakunnallinen kulttuuriyhdistys Näkövammaisten Kulttuuripalvelu. Vuonna 1931 perustettu valtakunnallinen yhdistys järjestää monipuolista kulttuuritoimintaa ja edistää taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.

Sokeain kuunnelmapalkinnon voittaja valitaan Ylen vuonna 2020 radiokanavilla ja Yle Areenassa esittämistä kotimaisista kuunnelmista. Uusia kuunnelmia julkaistiin kymmenen ja kuunnelmasarjoja kuusi. Raati palkitsee myös jossakin viime vuoden kuunnelmista esiintyneen Vuoden parhaan ääninäyttelijän.

Lisätietoja:

Sokeain kuunnelmaraadin puheenjohtaja Mikko Ojanen
p. 050 581 7770
m.ojanen@luukku.com

kulttuurituottaja Tanja Rantalainen, Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry
p. 040 964 9288
tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi


Sivu päivitetty