Pre­si­dent­ti­pa­ri kummiksi Riimi- ja Runo-opas­koi­ril­le

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio vieraili Iiris-keskuksessa 25.4.2013.

25.4.2013

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio vieraili Iiris-keskuksessa 25.4.2013. Haukio tutustui opaskoiratoimintaan, kädentaitotiloihin ja muuhun liitossa tehtävään työhön.

Jenni Haukio opaskoiranpentu sylissään.

Rouva Jenni Haukiosta tuli Runo-nimisen opaskoiran kummi. Näkövammaisten Keskusliiton Opaskoirakoulun- Ulkoinen linkki Runo- ja Riimi-pennut ovat molemmat narttuja, joilla on edessään parin vuoden koulutus ennen kuin ne aloittavat työnsä opaskoirana.

Rouva Jenni Haukion kummiopaskoira Runo on rauhallinen pentu, joka nukahteli tilaisuuden aikana. Riimi puolestaan on toimeliaampi luonne, ja se ilmaisikin kärsimättömyytensä haukahtelemalla.

Kunniakirjat koirakummeille.

Eija-Liisa Markkula lausui tilaisuudessa koira-aiheisen runon Jenni Haukion runokokoelmasta. Haukio sai lahjaksi pisteillä kirjoitetun version runosta. Esko Jantunen kertoi Näkövammaisten Keskusliiton toiminnasta ja muun muassa juhlavuodesta, jonka teema on Parempaan työllisyyteen. Rouva Jenni Haukio tutustui myös Näkövammaisten Keskusliiton kädentaitotiloihin, joita esittelivät Esko Laukkarinen ja muut kuntoutusohjaajat. Kädentaitojen tilassa esiteltiin erilaisia materiaaleja ja näkövammaisten tekemiä tuotteita, muun muassa käsintehtyjä harjoja.

Näkövammaisten Keskusliiton Opaskoirakoulu tarjoaa kaikille mahdollisuuden ryhtyä opaskoirakummiksi. Lisätietoa Opaskoirakoululta- Ulkoinen linkki.


Sivu päivitetty