Olemme mukana Suomi toimii -kam­pan­jas­sa

Näkövammaisten liitto on mukana valtioneuvoston vetämässä kampanjassa, joka lujittaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja uskoa tulevaisuuteen.

Yhdessä näemme enemmän

Näkövammaisten liitto on mukana valtioneuvoston vetämässä Suomi toimii -kampanjassa. Suomi toimii -viestijät tarjoavat luotettavaa tietoa ja työkaluja kriisin aiheuttamien tunteiden ja epävarmuuden käsittelyyn, lujittavat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja uskoa tulevaisuuteen sekä osoittavat yhteisen tekemisen ja auttamisen merkityksen.

Seuraa Suomi toimii -kampanjaa sosiaalisessa mediassa: #suomitoimii- Ulkoinen linkki #yhdessä- Ulkoinen linkki (linkit johtavat Twitter-palveluun).

Koronatietoa näkövammaisille

Tuotimme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kansalaiskirjeestä kuunneltavan ja pistekirjoituksella luettavan version.

Me kuuntelemme

Ajankohtaista Näkövammaisten liitosta -äänitiedote lähetetään Daisy- ja cd-julkaisuna noin 7 000 näkövammaiselle ympäri Suomen keväällä 2020. Toivomme, että tavoitamme äänitiedotteella erityisesti ne näkövammaiset, jotka eivät seuraa viestejämme verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Olemme aloittaneet soittokierroksen iäkkäille jäsenillemme yhdessä jäsenyhdistystemme kanssa. Näin toivomme tavoittavamme varsinkin heidät, jotka kaipaavat tauolla olevia vertaisryhmiä eivätkä etsi tietoa internetistä.

Tarjoamme tukea poikkeusaikana myös normaalisti puhelimitse ja sähköpostitse. Älä jää huoliesi ja kysymystesi kanssa yksin! Ota meihin yhteyttä:

Näkövammaisten tuet ja palvelut poikkeustilanteessa

Olemme seuranneet tarkasti poikkeustilanteen aiheuttamia muutoksia esimerkiksi näkövammaisten tukiin ja palveluihin. Otimme kantaa henkilökohtaisen avun saamiseen ja järjestimme maaliskuussa keskustelutilaisuuksia koronasta Skypen välityksellä sekä webinaarin näkövammaisten lasten perheiden palveluista poikkeustilanteessa.

Oikeuksienvalvonnan asiantuntijamme palvelevat tavalliseen tapaan myös poikkeusaikana. Voit ottaa meihin yhteyttä, jos kaipaat apua esimerkiksi tuen hakemiseen tai päätöksestä valittamiseen.

Tukea työelämään koronakeväänä

Kokosimme tuhdin tietopaketin yrittäjille, työssäkäyville, lomautetuille ja irtisanotuille. Jos et löydä sivulta tarvitsemaasi neuvoa, voit aina olla yhteydessä työelämäpalvelujen asiantuntijoihimme.

Kuunneltavaa ja tekemistä

Tuore Minun näköinen mieli -hankkeemme julkaisee joka tiistai podcastin, jossa on käsitelty jaksamista uudenlaisessa elämäntilanteessa. Podcasteja voi kuunnella Soundcloudista, ja jaksot löytyvät myös Spotifysta samoilla nimillä.

Julkaisimme Soundcloud-palvelussa myös kotijumppaohjeita näkövammaisille. Jumppaohjeet myös lähetettiin huhtikuun lopussa 7000 näkövammaisen kotiin Daisy- tai cd-julkaisuna, osana toista Ajankohtaista Näkövammaisten liitosta -äänitiedotetta.

Muuta toimintaamme

Olemme kirjoittaneet ja kertoneet toiminnastamme ja näkövammaisten tilanteesta poikkeusaikana monessa mediassa. Lue juttuja:

Kysymme ja kehitämme

Teimme kyselyn siitä, miten koronatilanne on vaikuttanut näkövammaisten opiskeluun, työssäkäyntiin ja yrittäjyyteen. Kyselylomake oli auki 7.5.2020 asti. Selvitimme myös, miten koronaepidemia on vaikuttanut näkövammaisten ihmisten elämään. Kyselyyn kerättiin vastauksia 17.4. asti. Kiitos vastauksista!

Viestimme tuloksista keväällä 2020. Vastausten avulla kehitämme toimintaamme, teemme vaikuttamistyötä näkövammaisten aseman ja tukien vahvistamiseksi yhteiskunnassamme ja opimme tulevienkin poikkeustilanteiden varalle.

Kysy lisää

toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen
p. 09 3960 4600
jukka.tahvanainen@nkl.fi


Sivu päivitetty