Nä­kö­vam­mais­ten liiton uudet luot­ta­mus­hen­ki­löt valittu

Uusi hallitus ja valtuusto tekevät työtään vuoteen 2024.

Nä­kö­vam­mais­ten lii­ton val­tuus­ton kevätkokous pidettiin koronatilanteesta johtuen tänä vuonna vasta syyskuussa. Valtuusto kokoontuu Iiris-keskuksessa Helsingissä 25.–26.9.2020. Perjantaina 25.9. kokouksessa valittiin liiton valtuuston ja hallituksen puheenjohtajisto ja hallituksen jäsenet kaudelle 2020–2024.

Valtuusto

Näkövammaisten liiton valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Esko Jantunen Tampereelta ja varapuheenjohtajaksi Katja Kuusela Oulusta.

Valtuustoon kuuluu 40 varsinaista jäsentä ja 40 varajäsentä.

Hallitus

Uusi hallituksen puheenjohtaja on Kari Vähänen Hämeenlinnasta. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Eija-Liisa Markkula Helsingistä.

Hallituksen jäseniksi valittiin:

 • Teuvo Heikkonen, Tuusula
 • Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen, Rovaniemi
 • Lasse Jalonen, Oulu
 • Tytti Matsinen, Helsinki
 • Jari Pekola, Vantaa
 • Juha Saariniemi, Jyväskylä
 • Anni Väänänen, Ruokolahti.

Onnittelut kaikille valituille!

Mies valkoisen kepin ja kukkakimpun kanssa ja nainen, jolla musta opaskoira. Molemmat hymyilevät.
Hallituksen uusi ja väistyvä puheenjohtaja: Kari Vähänen ja Sari Loijas.
Kolme kuvaa. Ensimmäisessä nainen, jolla musta paita, kaulakoru ja lyhyet vaaleanrusket hiukset. Toisessa mies tumma pikkutakki päällä. Kolmannessa nainen, jolla mustavalkoinen paita, lyhyet tummanruskeat hiukset ja tummasankaiset silmälasit. Kaikki istuvat auditoriossa ja kaikilla on kukat kädesssä ja maski kasvoilla.
Vasemmalta: valtuuston vara-pj Kuusela ja hallituksen pj Vähänen ja vara-pj Markkula.

Tuore puheenjohtaja Kari Vähänen näkee jo selvänä ensimmäiset askeleet:

"Hallituksen puheenjohtajalla on ensimmäisenä työlistallaan hallituksen jäsenten perehdyttäminen ja hallituksen toimintatavoista päättäminen sekä liiton strategian päivitys."

Puheenjohtajuudestaan luopunut Sari Loijas kuvaa hallituskauttaan sisältö- ja tapahtumarikkaaksi.

”Se oli myös tietynlainen paluu juurille, kun palasin 13 vuoden tauon jälkeen mukaan järjestötyöhön. Moni asia oli muuttunut, mutta yllättävintä oli kuitenkin se, että niin moni asia oli ennallaan. Järjestötyö on pitkäjännitteistä toimintaa, joka perustuu pitkälle jo omaksuttuihin toimintatapoihin. Väistyn tehtävästä hyvillä mielin."

Liiton tulevaisuudessa Loijas näkee tarpeita muutoksiin.

"Aivan varmasti liitolla on tulevaisuus. Se on toisenlainen kuin menneisyys. Kyse ei ole pelkästään järjestön taloudesta, vaan myös toimintojen uudelleen järjestelyistä. Viimeksi mainittu on välttämätöntä.”

  Lisätietoja


  Sivu päivitetty