Ko­ro­na­ti­lan­tees­ta johtuvat yt-neu­vot­te­lut päät­ty­neet

Koronaviruksen aiheuttaman taloudellis-tuotannollisen syyn vuoksi henkilöstö lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi.

Näkövammaisten liiton yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja työnantaja- ja työntekijäpuolet hyväksyivät neuvottelutuloksen yhteisymmärryksessä.

Neuvottelutuloksen mukaisesti Näkövammaisten liitto lomauttaa lähtökohtaisesti koko henkilöstön enintään 90 päivän ajaksi koronaviruksen aiheuttaman taloudellis-tuotannollisen syyn vuoksi. Lomautusten ulkopuolelle jäävät seuraavat toiminnot:

  • STEA-rahoitteiset toiminnot.
  • Liiton toiminnan kannalta olennaisen tärkeät tehtävät, eli tehtävät, joissa lomauttaminen aiheuttaisi säästöjen saavuttamisen sijaan lisämenetyksiä tai muita turvallisuuteen ja toimintaan liittyviä ongelmia.
  • Ne toiminnot, jotka kyetään toiminta ja tulot säilyttäen hoitamaan koronan aiheuttamasta tilanteesta huolimatta.

Mikäli Suomen valtio tekee päätöksen, että kaikki ei-elintärkeät toiminnot pysäytetään ja keskeytetään määräaikaisesti koronavirusepidemian takia, on todennäköisintä, että kaikki liiton työntekijät lomautetaan määräaikaisesti kyseiselle ajalle.

Lomautuksista huolimatta suurin osa Näkövammaisten liiton toiminnoista ja palveluista jatkuu ennallaan ja tukee näkövammaisia ja läheisiä koronatilanteenkin aikana. Toimintaa on myös kehitetty vastaamaan muuttuneeseen tilanteeseen.

Lue myös


Sivu päivitetty