Accessibility

Accessibility both in the physical environment and in digital services are important for the blind and partially sighted. When we take accessibility into account already in the planning stage we can support an independent life for all people.
Nuori nainen istuu sohvalla, hymyilee ja kuuntelee kuulokkeilla, älypuhelin käsissään.

Saavutettava verkkopalvelu tai sovellus on toimiva, selkeä ja helppo käyttää. Saavutettavat sivustot ja palvelut palvelevat paitsi näkövammaisia, myös kaikkia muita käyttäjiä.

Esteettömät ratkaisut takaavat turvallisen liikkumisen ja laitteiden käytön itsenäisesti, riippumatta henkilön näkökyvystä tai muista rajoituksista.

Tiedostojen saavutettavuutta voi parantaa niin kirjoitus-, taitto- kuin tallennusvaiheessakin. Näiltä sivuilta löydät ohjeita saavutettavien dokumenttien ja julkaisujen tuottamiseen.

Tutusta lehdestä ja kirjojen lukemisesta ei tarvitse luopua, vaikka näkö heikkenee, sillä molempia on myös näkövammaisille saavutettavassa muodossa esimerkiksi Luetus®-palvelussa.

Näkövammaisen ihmisen liikkumista helpottavat apuvälineet, kuten valkoinen keppi ja opaskoira. Julkisiin kulkuvälineisiin on tarjolla alennuksia ja palveluja.

Näkövammaisten liiton ja Annanpuran asiantuntijat tarjoavat mielellään apua saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyvissä kysymyksissä.