Siirry pääsisältöön

Työ

Näkövammaisten liitosta saat tukea työntekoon ja -hakuun.
Ranteessa heikkonäköisille tarkoitettu rannekello, jossa suuret numeromerkinnät.

Tässä osiossa

Näkövammainen voi saada työn tueksi muun muassa mukautuksia ja apuvälineitä.

Näkövammainen voi opiskella ja tehdä töitä, sillä lainsäädäntö takaa niiden tueksi kohtuullisia mukautuksia, apuvälineitä ja muuta tukea. Näkövammaisten liiton työelämäpalvelujen asiantuntijat tarjoavat erityispalveluja ensisijaisesti näkövammaisille ja näköongelmaisille työnhakijoille, työssäkäyville ja yrittäjille. Tavoitteena on näkövammaisten tasavertainen asema työmarkkinoilla.

Tietoa työelämästä ja opiskelusta

Mitä ovat kohtuulliset mukautukset? Mitä näkövammainen voi opiskella? Toimivatko näkövammaiset myös yrittäjinä?

Näkövamman ja työelämän yhteensovittamisen helpottamiseksi olemme koonneet tietopaketteja niin näkövammaisten kuin näkövamman ja työn yhteensovittamisen kysymysten kanssa työtä tekeville ammattilaisille. Tutustu itsellesi sopivimpaan pakettiin tai lue vaikka kaikki.


Ajankohtaista

Uusimmat Postia työelämäpalveluista -uutiskirjeet

Kuuma peruna -podcastit

Työelämäpalvelujen Kuuma peruna -podcast-sarja käsittelee nimensä mukaisesti työelämän ja opiskelun kuumia aiheita.

Kuuntele podcastia Soundcloudissa- Ulkoinen linkki, Apple Podcastissa- Ulkoinen linkki tai Spotifyssa- Ulkoinen linkki.


Tarinoita työelämästä

Näkövammaisia henkilöitä työskentelee monenlaisissa ammateissa ja kaikilla aloilla. Näkövammaisten liitto kartoitti ammatteja ja työtehtäviä, joissa näkövammaiset työntekijät ja yrittäjät työskentelevät. Ammattitietopankki tarjoaa tietoa näistä ammateista, näkövamman aiheuttamista haasteista työssä ja ratkaisuista haasteisiin.

Ammattitietopankki on tarkoitettu erityisesti ammatinvalintavaiheessa oleville nuorille ja ammattia vaihtaville näkövammaisille henkilöille. Se tarjoaa käytännön tietoa myös työnantajille, opinto-ohjaajille, te-toimiston henkilökunnalle sekä työterveyshuollolle.

Näkövammaisten tarinat opintopolustaan ja työelämästään kertovat sinnikkyydestä, motivaatiosta, unelmista ja kyvystä sopeutua muuttuviin tilanteisiin.


Näkövammaisten liiton työelämäpalvelut

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelut on tarkoitettu muun muassa näkövammaisille työnhakijoille, opiskelijoille, työssäkäyville ja yrittäjille sekä työnantajille, työterveyshuolloille, oppilaitoksille ja näkövammaisten lasten vanhemmille koko Suomessa.


Kysy työstä

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelujen asiantuntijat:

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nakovammaistenliitto.fi

Meille voi lähettää sähköpostia myös osoitteeseen tyoelamapalvelut@nakovammaistenliitto.fi

  • Tuki työssä jatkamisen kysymyksissä (työterveysneuvottelut, kohtuulliset mukautukset), työsyrjintäasiat. Työelämäasiantuntija Marina Baarman, p. 050 378 3556
  • Motivointi, urasuunnittelu, työssä jatkamisen tuki, verkosto- ja vaikuttamistyö. Työelämäasiantuntija Katja Kuusela, p. 050 409 8690
  • Työkyvyttömyys- ja osatyökyvyttömyyseläkeasiat, kuntoutus- ja apuvälineasiat. Työelämäasiantuntija Mikael Mustonen, p. 050 471 3747
  • Yrittäjien ohjaus ja neuvonta, sosiaaliturva-asiat. Työelämäasiantuntija Tapio Tiilikainen, p. 050 596 5012
  • Alle 30-vuotiaiden tuki ja ohjaus opiskelu- ja urapoluilla sekä työelämävalmiuksien kehittämisessä, tuki näkövammaisille nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä oppilaitoksille. Työelämäasiantuntija Ville Ukkola, p. 050 463 2588
  • Työelämän ja opiskelun saavutettavat digiratkaisut. Digitalisaatioasiantuntija Ville Lamminen, p. 050 400 2313
  • Työelämäpalvelujen kokonaistoiminta ja vaikuttamistyö. Työelämäpalvelujen päällikkö Taru Tammi, p. 050 596 5023