Pimé Café

Mil­tä pul­la mais­tuu pi­meäs­sä?

Pimé Café antaa heijastuksia näkövammaisen elämään. Täysin pimeä kahvila toimii normaalin kahvilan tavoin. Pientä maksua vastaan on tarjolla kahvia, teetä tai mehua ja pullaa sekä ainutkertainen kokemus erilaisuudesta.

Täysin musta kuva.

Tältä näyttää pimeässä kahvilassa.

Pilkkopimeä kahvila tarjoaa näkeville siivun äänien, kosketuksen, hajujen ja makujen maailmaa. Astuminen näkövammaisen maailmaan vaatii rohkeutta sekä luottamusta ventovieraaseen ja etenkin omaan itseensä, kun pimeys sulkee tärkeän näköaistin käytettävistä. Pimé Caféssa jokainen voi tutustua kahvin ja pullan äärellä näkövammaisuuteen helposti ja turvallisesti sokeiden ja heikkonäköisten nuorten opastamana.

Vaikka hetki kahvilassa ei näkövammaisen elämästä luo kovin realistista kuvaa, se antaa kahvilassa kävijöille mahdollisuuden saada kiinni niistä tunteista, joita jokainen näkövammainen joutuu elämässään käsittelemään. Pimé Café syventää käsitystä siitä, että jokainen ihminen on paljon enemmän kuin pelkät kasvot.

Kokoa porukka ja lähde kokemaan erilainen kahvilakäynti ilman näköaistia!

Pimé Café sopii virkistäväksi tietopaketiksi oppilaitoksille, yrityksille ja yhteisöille tai osaksi kaveriporukan yhteistä ajanviettoa. Näkövammaisten toimintakeskus Iiriksessä (Marjaniementie 74, Itäkeskus, Helsinki) järjestetään kahvilakäyntejä ryhmille tilauksesta. Oppaina ja tarjoilijoina toimivat näkövammaiset nuoret, jotka on koulutettu tehtävään. Kahvittelu ja liikkuminen pimeässä ovat takuulla kokemus, jota ei hevillä unohda.

Tervetuloa kahville Pimé Caféen!
Yhteydenotot nuorisotoimeen (09) 3960 4653.

Hinnasto ryhmille

Hintaan sisältyy kahvitarjoilu, tilat sekä henkilökunta (alv 0%).
ryhmät 1-12 hlö: 160 €
ryhmät 13-20 hlö: 250 €
Ryhmät 20-> hlö: ota yhteyttä ja kysy tarjousta
Paikkana muu kuin Iiris: ota yhteyttä ja kysy tarjousta