Lue­tus-so­vel­lus tie­to­ko­neil­le ja And­roid-lait­teil­le

Luetus-ohjelma on näkövammaisten tarpeisiin kehitetty helppokäyttöinen sovellus, joka puhuu lehden artikkelit tai kirjan tekstin koneäänellä. Sovelluksella voi mm. lisätä kirjanmerkkejä julkaisuihin, tehdä yksinkertaisia sanahakuja sekä ladata lehtiä ja kirjoja sovellukseen. Luetus-sovellus on saatavana Windows- ja Linux-tietokoneille sekä uusimmille Android-laitteille (Android-versio 5.0 Lollipop tai uudempi).

Mitä julkaisuja Luetuksella voi lukea

Yli sata sanoma- ja aikakauslehteä, tuhansia kirjoja, luetteloita, käyttöohjeita ja muita ajankohtaisia julkaisuja on muokattu Luetus-muotoon yhteistyössä lehtitalojen, Celia-kirjaston ja kustantajien kanssa. Kirjavalikoimaa ovat kasvattaneet aktiiviset asiakkaat skannaamalla ja muokkaamalla tekstejä muidenkin luettaviksi.

Mistä ja milloin Luetus-julkaisuja saa

Saat tunnuksen Luetus-verkkopalveluun maksutta ilmoittautumalla palvelun asiakkaaksi. Asiakkuus edellyttää vähintään 50 % haitta-astetta näkövammasta.

Sanomalehtiä ilmestyy jo aamuvarhaisella haettavaksi verkkopalveluun. Aikakaus-, asiakas- ja jäsenlehtiä  ilmestyy kymmeniä kuukausittain. Palvelu sisältää uusimpien numeroiden lisäksi myös julkaisujen vanhempia numeroita. Luetus-palvelussa on myös tuhansia kirjoja.

Miten lehtiä ja kirjoja luetaan

Lukeminen tapahtuu yleensä kuuntelemalla tietokoneen tai mobiililaitteen koneääntä. Julkaisujen teksti näkyy samaan aikaan näytöllä, ja sitä pystyy lukemaan myös omilla apuvälineohjelmilla kuten esimerkiksi suurennusohjelmalla tai pistekirjoitusnäytöllä.

Lisätietoja

IT-neuvonta, p. 09 3960 4000, sähköposti apua(ät)thp.nkl.fi

Lataa sovellus